Vágólapra másolva!
Hónapok óta tartó titkolózás után Robert Kubica egy olaszországi ralin tért vissza az aktív versenyzéshez. 2014-ben akár újra az F1-ben lehet, bár még nem tudja, merre vezet az útja.

Robert Kubica a tavalyi brutális ralibalesete óta feltűnően kerülte a nyilvánosságot, így felépüléséről sem sokat lehetett tudni. A hétvégén azonban visszatért az aktív versenyzéshez a Ronde Gomitolo di Lana Rally-n Olaszországban, aminek kapcsán egyértelművé tette, hogy továbbra sem adta fel F1-es álmait.

"Remélem, hogy visszatérhetek oda, ahol korábban voltam, ez egy szép cél számomra" - magyarázta, elismerve, hogy érzelmekkel teli pillanatokat jelent számára a hétvégi olaszországi rali. "Reméljük, hogy jól érezzük majd magunkat, nem kell figyelnünk az egyes szakaszok időeredményeire, mivel ennek tulajdonképpen az a célja, hogy újraalapozzam a vezetési stílusomat, és segítsem a karom gyógyulását."

"Húsz évnyi versenyzés alatt a testem hozzászokott bizonyos dolgokhoz, és ezeket csak akkor érzem, amikor éppen vezetek, úgyhogy majd meglátjuk."

A Lotus egykori pilótája hozzátette, nem szívesen tűz ki határidőket, egyelőre annak örül, hogy részt vehet a hétvégi versenyen. "A Forma-1-be való visszatérés?" - elmélkedett a Sky Sport 24-nek adott interjújában. "2014-ben, de még nem tudom, hogy arra visz-e az utam."

"A következő hónapokban majd kitalálom, hogy merre tovább, mivel több teszten is részt vettem nagyteljesítményű autókkal, de még el kell döntenem, hogy mit csinálok, mit szeretnék a leginkább, és aztán meglátom, hogy az F1-es cél elérhető-e vagy sem."

A tervek szerint a versenyző a jövő heti San Martino di Castrozza ralin is rajthoz áll majd.