Vágólapra másolva!
Titkon remélte, hogy a Mercedes jobb lehet a 6-7. helynél, annak viszont örül, hogy szerinte egyértelműen felfelé ívelő tendenciát mutattak. Nico Rosberggel együtt az első etapban szenvedett.

Az Olasz Nagydíjon újra előjött a Mercedes problémája az autó gumikoptatásával: míg az élmezőny különösebb gond nélkül egyetlen kerékcserével teljesítette a távot, Michael Schumachernek és Nico Rosbergnek egyaránt kétszer kellett kimennie a bokszba. A frissebb gumikkal sikerült visszaszerezniük több pozíciót, végül a 6. és 7. helyen értek célba.

"Tudtuk, hogy az egykiállásos stratégia nem lesz kivitelezhető nálunk ezen a délutánon, ezért a két kiállás mellett döntöttünk. Azt is tudtuk, hogy a versenyzőinknek keményen kell harcolniuk azok ellen, akik csak egyszer állnak ki" - nyilatkozta Ross Brawn csapatfőnök. "Mindkettejük teljesítménye erős, agresszív és kontrollált volt. Ami csalódás volt ma, hogy mindketten szenvedtek az első szett gumijukon - talán azért, mert több mint egy mért kört mentek velük a Q3-ban, vagy talán egyéb tényező miatt, amit ki kell vizsgálnunk. Ekkor sok időt vesztettünk, de a futam későbbi szakaszában mindkét autó erősnek tűnt."

Forrás: Mercedes

Schumacher a rajt után negyedik volt, de később hátrébb csúszott. "Szórakoztató verseny volt, bár muszáj elismernem, hogy a pénteki teljesítményünk után titokban azt reméltem, hogy előrébb kapaszkodom a rangsorban" - mondta. "Megvolt a tempónk, szerintem egyértelműen felfelé ívelő tendenciát mutattunk ma. Kár, hogy ennyi körből állt a futam, mert ha több lett volna, még előrébb végezhettem volna."

Hozzá hasonlóan Rosberg is fokozatosan bedarálta az előtte haladók közül Kamui Kobajasit, Paul di Restát és Mark Webbert. "A 7. hely javulás az előző helyezéseimhez képest, ezért örülök. Ugyanakkor adott volt a lehetőség, hogy még többet érjek el" - értékelt.