Vágólapra másolva!
Nem érezte fenyegetőnek Sergio Pérez felzárkózását a monzai verseny végén, ugyanis mindig tudta növelni a tempót, amikor kellett. Jenson Button nem adja fel a bajnoki küzdelmet.

Lewis Hamilton majdnem rajt-cél győzelmet aratott az Olasz Nagydíjon, csak Sergio Péreznek adta át öt körre az első helyet, miután letudta bokszkiállását. Első monzai sikerének nagyon örült. "Amióta bemutatkoztam a Forma-1-ben, Monza az egyike azon helyszíneknek, ahol nyerni akartam. Hihetetlenül gazdag történelme van a pályának, az összes kiváló versenyző nyert itt. Rendkívül büszkévé tesz, hogy az én nevem is felkerül a listára, de szerény maradok" - nyilatkozta. "Az autónk egész hétvégén fantasztikusan ment, és mindig kellemes zűrök nélkül versenyezni."

A rajt után DRS-távolságon kívülre leszakította Felipe Massát és a többieket, majd fokozatosan tíz másodperc fölé tornázta előnyét. Még a gumik miatt sem kellett aggódnia, simán kihúzta egy kerékcserével a távot. Elárulta, hogy akkor sem nyugtalankodott, amikor csapattársa kiesett mögüle, és előbb Fernando Alonso, majd a már említett Pérez próbálta támadni őt.

Forrás: AFP

"Az utolsó húsz körnek 14 másodperces előnnyel vágtam neki. Amikor Felipe mögöttem haladt, lassabb volt annak ellenére is, hogy én csak poroszkáltam. Utána hallottam, hogy Fernando megelőzte őt és üldözni kezdett, úgyhogy növeltem a tempót és felvettem az iramát, hogy megőrizzem a nyugalmat" - mondta. "Aztán Sergio körönként egy másodpercet vert rám, én pedig keményebben kezdtem nyomni a gázt nagyjából az utolsó négy körben, hogy tartsam a távolságot." Pérez közeledéséről azt mondta, "nem jelentett nagy nyomást."

Button autója a 34. körben romlott el, így a brit valószínűleg egy 2. helytől és 18 ponttól esett el. "A rajtnál túlságosan kipörögtek a kerekeim, így visszaestem a harmadik helyre, és emiatt rengeteg időt vesztettem Felipe mögött. Jó volt megelőzni és leszakítani őt, majd üldözőbe venni Lewist" - mondta Button.

"Nem tudtam volna támadni a győzelemért, de remek lett volna a csapatnak, ha miénk lesz az első két hely. Nem lett. Nem tudom pontosan, hogy miért állt meg az autóm - azt mondták nekem, hogy az üzemanyag-rendszerrel volt probléma, és még vizsgálják az okát. A motor kikapcsolt, ezért félre kellett húzódnom."

Forrás: McLaren

A vb-címről azonban továbbra sem mond le. "Gyötrelmesen nehéz lesz, de megmutatkozott, hogy ha valaki egyenletesen teljesít, jó esélye nyílik a bajnokság megnyerésére" - közölte. "Az a gond, hogy nincs folyamatosan jó hétvégém."

A McLaren technikai igazgatója a verseny előtt optimistán beszélt a csapat formájáról, de hangsúlyozta, hogy nem veszik készpénznek a sikeres folytatást. "Érezzük, hogy az autó erősen teljesít, valamint a gumikkal is jól bánunk, megfelelő állapotban tudjuk tartani őket. Ez bíztató a következő versenyekre nézve" - nyilatkozta Paddy Lowe az Autosportnak. "Azonban nem állítom, hogy ugyanilyen sikereket fogunk elérni a továbbiakban, mert láthattuk, az idei szezont kiszámíthatatlan fordulatok jellemzik."

A McLaren zsinórban a harmadik versenyen szerezte meg a pole pozíciót és a győzelmet, ez legutóbb 2008-ban sikerült nekik.