Vágólapra másolva!
Jean-Eric Vergne-t az orvosi központba szállították ijesztőnek tűnő monzai balesete után, azonban komolyabb sérülés nélkül megúszta az esetet. A Toro Rossónál egyelőre nem tudják a baleset okát.

Jean-Eric Vergne számára ijesztően ért véget az Olasz Nagydíj: a kilencedik körben a Rettifilo felé tartva láthatólag ok nélkül megpördült, majd a rázókövek megdobták a Toro Rossót, ami a levegőbe emelkedett. A csapat aggódott a pilóta egészségi állapota miatt, ő azonban szerencsére komolyabb sérüléssel megúszta az esetet.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

"A baleset helyszínéről az orvosi központba vittek, de egy kis hát- és fejfájástól eltekintve jól vagyok" - nyilatkozta utólag. Az istálló és a versenyző sem tudja egyelőre, mi okozhatta az esetet.

"Csak arra emlékszem, hogy amikor ráléptem a fékre, teljesen elvesztettem az irányításom az autó hátulja felett" - magyarázta Vergne. "Éreztem a nagy becsapódást, amikor az autó a földön landolt, miután a levegőbe emelkedett. A kerékvetők nagyon magasak azon a helyen, így szerencsésnek érzem magam, hogy nem álltam fejre."