Vágólapra másolva!
Spában megsérült a hatodik fokozata, de a Mercedesnél bíznak benne, hogy a fogaskerék cseréjével orvosolták a problémát. Ross Brawn szerint a német autógyár nem állítja le a Forma-1-es programját.

A Mercedesnél bíznak benne, hogy Michael Schumachernek nem lesz szüksége új sebességváltóra, így megússza öt rajthelyes büntetés nélkül Monzában. A német versenyző autójában a Belga Nagydíjon elromlott a hatodik fokozat, de az utólagos vizsgálat során kiderült, hogy maga a fogaskerék sérült meg, amit a szabályok szerint ki szabad cserélni.

"Azt hiszem, meg tudjuk menteni a váltóját" - erősítette meg a csapatfőnök, Ross Brawn. Szerinte a meghibásodást az okozhatta, hogy Spában a versenyzők gyakran váltanak sebességet nagy oldalterhelés alatt. Mivel Monzában a váltások zöme egyenesben történik, a Mercedesnél bíznak benne, hogy nem jön elő újra a probléma, bár elismerik, hogy erre garancia nincs. Belgiumban Nico Rosberget öt hellyel hátrébb sorolták a rajtrácson váltócsere miatt.

Brawn közben cáfolta, hogy a Mercedes fontolgatja forma-1-es programjának leállítását, mondván: "nem is kétséges" a folytatás. Az istálló elégedetlen volt a Bernie Ecclestone által kínált feltételekkel, ezért a többi élcsapattal ellentétben még nem írta alá az új Concorde Agreement-et, de Brawn azt állította, már ehhez is közel járnak. Szerinte a Mercedes igazgatótanácsát "az érdekli, hogy megtaláljuk a legjobb megoldást. Együtt dolgozunk Bernie-vel, hogy ez sikerüljön, és úgy látom, már nagyon közel is járunk hozzá."

Brawn hozzátette azt is, hogy egyelőre ő maga sem áll készen a visszavonulásra, mert izgalomban tartja a két év múlva kezdődő turbókorszak. "Pillanatnyilag nem gondolok a visszavonulásra" - mondta. "Nagyon izgatott vagyok a 2014-es motorprogram miatt, amely szerintem alaposan átrajzolhatja a Forma-1 képét. Még mindig szenvedélyesen rajongok a mérnöki munkáért, és érdekes kihívás, hogy 2014-ben új motorok lesznek. Szeretném felfuttatni a csapatot."