Vágólapra másolva!
Tavalyi brutális ralibalesete után Robert Kubica meglepő lépésre szánta el magát: éppen egy olaszországi ralin tér vissza az aktív versenyzéshez.

Az elmúlt hónapokban egyre kevesebb szó esett Robert Kubica gyógyulásáról és esetleges visszatéréséről, bár nemrégiben sikeres tesztet teljesített a Ford World Rally Teammel.

A lengyel azonban úgy tűnik, nem tett le az aktív versenyzésről, hétvégén ugyanis a Ronde Gomitolo di Lana Rally-n áll rajthoz Olaszországban. Az Autosport értesülései szerint szerepel a nevezési listán, az autója, egy Subaru Impreza WRC, azonban nem biztos, hogy elkészül - ebben az esetben az egy héttel későbbi Rally San Martino di Castorzzán indul majd el először.

A hír azért különösen bizarr, mert a Lotus (akkor még Renault) egykori pilótája tavaly februárban éppen egy olaszországi ralin, a Ronde di Andorrán bukott hatalmasat, ami után kritikus állapotba került, a karját majdnem amputálni kellett. Azóta egyszer sem állt a nyilvánosság elé, felépüléséről sem tudni konkrét információkat. Ennek ellenére láthatólag komolyan dolgozik a visszatérésen (persze kérdés, melyik sorozatba), ezt azonban a nyilvánosság lehető legteljesebb kizárásával teszi.