Vágólapra másolva!
A DRS-problémák ellenére a Mercedes mindkét versenyzője elégedett a pénteki edzéseken mutatott teljesítménnyel, bizakodva várják a vasárnapi versenyt.

Az Olasz Nagydíj pénteki edzésein úgy tűnt, a Mercedes motorjaival hajtott autóknak fekszik a legjobban a monzai pálya: délelőtt Michael Schumacher volt a leggyorsabb, délután pedig a két McLaren, de mind a hat Mercedes motoros autó a legjobb tíz között végzett. Schumacher szerint már most látszik, hogy ezen a hétvégén nagyobb eséllyel szállhatnak harcba a dobogós helyekért, mint az elmúlt néhány versenyen.

"Egész nap hasznos munkát tudtunk végezni, sokkal biztatóbbnak tűnik a helyzet, mint az előző két futamon" - utalt a német a Magyar és a Belga Nagydíjra, ahol a Mercedes összesen hét pontot tudott szerezni. "Úgy tűnik, az erre a pályára fejlesztett aerodinamikai csomagunk jól működik, így reménykedhetünk abban, hogy itt jobb helyezést érünk el."

Schumacher a délutáni edzésen csak 10. lett, de gyengébb köridejéhez az is hozzájárult, hogy az autóján már az edzés elején beragadt az állítható hátsó szárny. Ennek ellenére nem bánkódik a hiba miatt, hiszen a második gyakorláson nem is törekedett arra, hogy az eredménylista élére álljon. "Igaz, hogy a DRS-szel nagyobb sebességet érhettünk volna el, így a köridőnk is jobb lett volna, de mi a hosszú etapokra koncentráltunk" - mondta. "A DRS-nek ma nem volt fontos szerepe, a hosszú etapok számítanak."

A második edzést az 5. helyen záró Rosberg DRS-e sem működött tökéletesen - a szárny túl lassan váltott vissza az alsó állásba -, de ő is elégedett volt az autójával. "Egyértelműen jobban indult a hétvégénk, mint Spában. Sok kört futottunk, és úgy tűnik, magas és alacsony üzemanyagszinttel is gyorsak vagyunk" - mondta az első helyen záró Lewis Hamilton idejétől mindössze másfél tizeddel elmaradó Rosberg. "Mint mindig, most is nehéz megmondani, hogy állunk a többiekhez képest, de remélem, értékes pontokat szerezhetünk ezen a hétvégén."

"A második edzés végére Nico és Michael is elégedett volt a balansszal. Sikerült teljesítenünk az előre eltervezett programunkat, különböző üzemanyagszinteken is elegendő információt szereztünk a gumikeverékekről. Most ki kell elemeznünk ezeket az adatokat, mielőtt elkezdünk holnapra tervezni" - nyilatkozta a csapatfőnök, Ross Brawn.