Vágólapra másolva!
A Michael Schumacher jövőjét övező találgatások kapcsán Ross Brawn csapatfőnök úgy nyilatkozott, a hétszeres világbajnok akár a Mercedes GP menedzsmentjében is szerepet kaphat.

Nem véletlen, hogy egyelőre Michael Schumacher áll a 2013-as versenyzői ülésekkel kapcsolatos találgatások középpontjában. A hétszeres világbajnok csak októberben jelenti be a terveit, miközben Eddie Jordan már tudni véli, hogy Lewis Hamilton az ő helyére érkezik jövőre.

A Mercedes egyelőre nem hirdette ki jövő évi versenyzőpárosát, Ross Brawn csapatfőnök a találgatások közepette azonban egy újabb lehetőséget vetett fel, miszerint a német az istálló vezetésében kapna szerepet a visszavonulása után.

"Megvan a lehetősége" - ismerte el, bár hozzátette, ez inkább egy későbbi forgatókönyv része. "Jelenleg nem folytatunk részletes megbeszéléseket arról, hogy Michael milyen szerepet játszhat a jövőben, mivel ez most nincs terítéken. Azonban az autósportban szerzett tapasztalata, ítélőképessége, és hasonló képességei bármelyik csapat számára értéket képviselnének" - tette hozzá.

"Nem vagyok benne biztos, hogy néhányunkhoz hasonlóan napi szintű elkötelezettségre vágyik, de szeretne részese maradni ennek az egésznek. Szereti a sportot, szereti a versenyzést, szereti az autó fejlesztését, és közben látni, hogyan dolgozik a csapat" - fogalmazott Brawn, aki azt reméli, egy ilyen döntés esetén Schumacher a Mercedest erősíti majd.

A német számára egyébként nem lenne új az ilyesfajta szerep: a Ferrarinál visszavonulása után szintén tanácsadóként tevékenykedett, de ezt konkrét feladatok híján rövid idő elteltével megunta. Brawn érthető módon ragaszkodik hozzá, akármilyen pozícióról is legyen szó, hiszen a hétszeres világbajnok óriási PR-értéket képvisel a német gyár számára, ezért nyilván nem szívesen válnának meg tőle.

Ami a jelenlegi helyzetet illeti, Brawn elárulta, nem csak Schumachertől függ, szerződést hosszabbít-e a Mercedesszel. "Nem hiszem, hogy ez egyedül az ő (döntése) lenne" - mondta. "Együtt kell megoldást találnunk. Nem igazán beszélhetek a részletekről, de nem egyedül Michael dönti el, hogy marad-e, és nem is egyedül mi döntünk erről. Közös megegyezésről van szó."