Vágólapra másolva!
Csapattársa úgy véli, Hamiltonnak érdemes lenne jelenlegi alakulatánál maradnia, bár fogalma sincs róla, mennyi igazság van a Mercedesszel kapcsolatos híresztelésekben. A twitteres botrányt mindketten maguk mögött hagyták.

Új irányvonalat adott a Lewis Hamilton jövőjével kapcsolatos találgatásoknak, hogy a BBC szakértője és az egykori csapatfőnök, Eddie Jordan bejelentette, tudomása szerint a brit megállapodott a Mercedesszel.

A 27 éves versenyző eddig csak a McLaren színeiben szerepelt a Forma-1-ben, azonban újabban egyre több megmozdulással próbál nagyobb függetlenséget és számára kedvező új szerződést kikövetelni magának. A tárgyalásokról egyelőre annyit tudni, hogy zajlanak, és az istálló egyik szóvivője a minap tagadta, hogy Hamilton aláírt volna a Mercedeshez.

Ő maga azt mondta, nem tudja, hol folytatja 2013-ban, és pillanatnyilag fontosabbnak tartja, hogy az aktuális feladatára koncentráljon. "A McLarennél vezetek. A csapat megnyerte az előző két futamot, és remélhetőleg megint kiváló hétvégénk lesz. Erre kell összpontosítanunk" - jelentette ki az Olasz Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján. "Nincs határidő a döntésre."

Hamilton többek között meg akarja tartani a trófeáit, nagyobb szabadságot szeretne a személyes szponzorációban, és nem utolsósorban legalább ugyanolyan magas, évi 15 millió eurós fizetést akar, mint eddig, amit viszont a korábbinál nehezebb gazdasági környezetben a McLaren nem tud neki garantálni.

A wokingiak másik versenyzője, Jenson Button ugyanakkor Hamilton maradására számít. "Mindnyájan olvasunk újságokat, magazinokat és híreket az interneten, szóval lehet hallani ezt-azt. Meglepett, amit olvastam (a mercedeses pletykát). Nem tudom, mennyi az igazságtartalma, de úgy gondolom, jövőre ugyanaz marad a csapattársam, aki eddig volt" - mondta. "Neki is a McLaren lenne a legjobb választás. Ha valaki túl sokáig marad egy helyen, belefásulhat, de a mi csapatunk nagyszerű, mindig ad lehetőséget harcolni a győzelmekért."

Button csalódott Hamilton legutóbbi magánakciójában, az időmérős telemetriai adatok Twitteren történő megosztásában, de lezártnak tekinti az ügyet. "Ez már a múlt. Azt gondoltam, fontos, hogy kifejezzem az érzéseimet, mert nagyon könnyű csendben maradni. Így tisztázni is lehet a dolgokat" - nyilatkozta. Hamilton azt mondta, "továbbléptünk, nyilvánvalóan nem volt helyes, amit tettem, ezért nem fog megismétlődni."

Az esetleges Mercedeshez szerződéssel Hamilton valószínűleg Michael Schumacher helyét foglalná el, aki elismerte: hallott Jordan róla szóló híréről, amit azonban nem akart kommentálni. "Már megmondtuk, hogy csak októberben lesz döntés" - emlékeztetett a 43 éves versenyző.