Vágólapra másolva!
A pénteki edzések alapján Mark Webber és Sebastian Vettel is úgy érzi, az autójuk egyelőre csak versenykörülmények között tűrhetően gyors.

A Red Bull számára nem kezdődött túl biztatóan az Olasz Nagydíj hétvégéje: a délutáni szabadedzésen egyik autójukkal sem tudtak beférkőzni a legjobb tíz közé, és a hátrányuk tetemes, 8 tizedmásodperc volt az élen végző McLarenekhez képest.

A címvédő Sebastian Vettel már a múlt héten, Spában is kiesett a Q2-ben, és elismerte, hogy a csapatnál azóta sem értik, mi lehetett a probléma. Egyelőre úgy tűnik, Monzában is az edzésteljesítményük lesz a gyenge pontjuk, de a 11. helyen végző Mark Webber azért óvatosan optimista volt a Red Bull kilátásaival kapcsolatban.

"A mai edzésnapon a hosszú etapokon voltunk erősebbek" - ismerte el. "Általában sem mi szoktunk lenni a pénteki világbajnokok, úgyhogy majd holnap még dolgozunk az ügyön. Az időmérő előtt gyakran nagy lépést tudunk tenni előre."

Forrás: Red Bull
Forrás: Red Bull

Az Olasz Nagydíjat tavaly megnyerő Vettel is hasonlóan látta a Red Bull helyzetét. "Szerintem összességében nem vagyunk olyan gyorsak, mint szeretnénk, úgyhogy még dolgoznunk kell" - mondta, miután 13. lett. "Azt hiszem, versenykörülmények között gyorsabbak vagyunk, de a tempónk összességében nem az igazi. Átrágtuk magunkat a teljes programunkon, ezért rengeteg információnk van, amiből okulhatunk."

A Red Bull egyik gondja a végsebesség volt: Webber és Vettel ebből a szempontból a lista legalján végzett, 16 km/ó-val elmaradva a szintén Renault-motoros Lotust vezet Jérome D'Ambrosiótól.