Vágólapra másolva!
A GP3 magyar versenyzője próbára teszi magát a World Series by Renault legerősebb kategóriájában. A következő idényét is el tudja képzelni a Formula Renault 3.5 mezőnyében.

Jövő hétvégén, szeptember 14-16. között ismét a Hungaroringre látogat a World Series by Renault (WSR), az egyik legerősebb utánpótlás-sorozat a Forma-1-be igyekvő fiatal versenyzők számára. A széria csúcskategóriájában, a 3,5 literes autókkal versenyző mezőnyben rajthoz áll Kiss Pál Tamás is, aki az elmúlt két idényben a GP3-as mezőny futamain vett részt.

A magyar versenyző már 2010-ben is indult a WSR hungaroringi fordulóján, akkor azonban még nem a legnagyobb kategóriában, hanem a kétliteresek között. Különösen a második futamon sikerült felhívnia magára a figyelmet: bár egy műszaki hiba miatt az utolsó helyről kellett rajtolnia, látványos versenyzéssel egészen a 9. helyig kapaszkodott fel a futam végére, így pontszerző lett. Most egy kategóriával feljebb, az olasz BVM Target Racing csapatánál szeretné megörvendeztetni a szurkolókat, akiktől hasonló biztatást vár, mint két évvel ezelőtt.

"Két éve már rajthoz álltam a sorozat hungaroringi futamán, de akkor még a kétliteresek mezonyében, úgyhogy a mostani egy sokkal keményebb menetnek ígérkezik, és már nagyon kíváncsi vagyok a 3,5 literes autóra, biztosan hatalmas élmény lesz vezetni. 2010-ben rengetegen jöttek ki szurkolni nekünk a lelátókra, még most is beleborsódzik a hátam, ha visszagondolok rá. Remélem, idén még többen lesznek" - nyilatkozta Kiss Pál Tamás.

A 21 éves versenyző elárulta, komolyabb célja is van a hungaroringi futamon, hiszen jövőre szívesen lenne a mezőny állandó tagja. A WSR-ből az utóbbi években több versenyző, köztük Sebastian Vettel, Jaime Alguersuari, Daniel Ricciardo és Jean-Eric Vergne került be közvetlenül a Forma-1-be, így Kiss Pál is szeretné megragadni a lehetőséget, hogy ebben a szériában bizonyítson.

"Minden követ megmozgattam, hogy rajthoz állhassak az idei magyarországi fordulón, és szerencsére az olasz csapatnál pont megüresedett egy hely, így minden akadály elgördült az indulásom elol. Nem tagadom, jövore akár egész évben is el tudnám magam képzelni ebben a sorozatban, úgyhogy már csak ezért is mindent megteszek majd a jó szereplés érdekében."

Az előző évekhez hasonlóan ismét ingyenes lesz a belépés a WSR-re kilátogató rajongók számára, akiket látványos versenyekkel, számos családi programmal és különböző bemutatókkal várnak a szervezők.