Vágólapra másolva!
Bár hivatalos bejelentés egyelőre nem történt, a svájciaktól az év elején távozó James Key állítólag már szeptemberben munkába áll a Toro Rossónál.

A Sauber korábbi technikai igazgatója, James Key minden bizonnyal a Toro Rossónál folytatja pályafutását, egy hét múlva már munkába is állhat az olaszoknál. Bár egyelőre egyik fél sem erősítette meg hivatalosan az információt, több internetes oldal, köztük Joe Saward blogja is tényként közli, hogy a Saubertől idén februárban távozó mérnök szeptember 1-jén megkezdi a munkát új csapatánál. A Toro Rosso eddigi technikai igazgatója, Giorgio Ascanelli júliusban, vitatott körülmények között hagyta el az istállót.

Key 1998-ban, a Jordan színeiben dolgozott először a Forma-1-ben, és a csapatnál maradt akkor is, amikor az a nevét a tulajdonosváltásoknak megfelelően először Midland F1-re, majd Spykerre, végül Force Indiára változtatta. A Sauberhez 2010-ben csatlakozott technikai igazgatóként, itt azonban nem az elképzeléseinek megfelelően folyt a munka, ezért idén februárban távozott. Egyelőre nem tudni, pontosan mikor egyezett meg a Toro Rossóval.