Vágólapra másolva!
Úgy érzi, az idei autójuk az élmezőnybe hivatott, és szerinte vele jobb eredményeket tudnának elérni. A brazil versenyző mindent figyelemmel követ a Forma-1-ben, és még nem mondott le a visszatérésről.

Tavaly minden idők legtapasztaltabb versenyzőjeként távozott a Forma-1-ből Rubens Barrichello, aki 326 nagydíjon vett részt. Miután a Williams nem tartott tovább igényt a szolgálataira, egyik csapatnál sem tudott elhelyezkedni, és végül az IndyCarba szerződött.

A Forma-1 eseményeit azonban máig változatlanul követi, elmondása szerint egészen a legapróbb részletekig. "Péntektől az összes edzést nézem. Minden egyes szektoridőt tanulmányozok, és a barátaimtól pontos információkat kapok a gumikról és az autókról. Ráadásul mindezért reggel ötkor kelek fel (az időeltolódás miatt). A feleségem le is szokott hordani, hogy teljesen őrült vagyok" - nyilatkozta az Auto Motor und Sportnak.

Bár a Williamsnél töltött két év alatt nem ért el kiemelkedő eredményt, érzése szerint az idén nagyon jól szerepelhetne a csapatnál. Az FW34-es autó ugyanis erős, amit bizonyít a győzelme a Spanyol Nagydíjon, de Barrichello azt mondja, a két fiatal versenyző nem hozott ki mindent belőle.

"Sajnálom a Williamst, mert úgy vélem, hogy idén valóban nagyszerűen teljesíthettem volna náluk. A csapat is hasznomat vette volna, csapattársként jó mentora lehettem volna (Bruno) Sennának, (Valtteri) Bottasnak (a tesztpilótának) vagy (Pastor) Maldonadónak. Mellettem sokkal jobban vezetnének, mint ahogy most vezetnek" - közölte. "Való igaz, idén több pontot szereztek, mint tavaly, de ezzel az autóval rendszeresen a legjobb három közé kellene kerülniük."

Forrás: Williams

Amikor arról kérdezték, hogy lát-e még esélyt az F1-be való visszatérésre, azt felelte, hogy "úgy gondolom, van még mód rá". A jelenlegi teljesítményével nem igazán elégedett az IndyCarban, és mivel szerinte ez nem csak miatta van így, fontolóra vette a csapatváltást. "Nem szeretek tizenötödik lenni, dolgozom, hogy fejlődjek. Javulok is, de az autóm nem. Ráadásul a stratégiánkkal sem stimmel még minden" - mondta nemrég az Autosportnak.

Barrichello a 17. helyet foglalja el az összetett tabellán a KV Racing színeiben, amelynél jó barátja, Tony Kanaan is versenyez.