Vágólapra másolva!
A csapat ügyvezető igazgatója szerint mindkét fél arra törekszik, hogy meghosszabbítsák Lewis Hamilton idén lejáró szerződését. Úgy véli, a brit a végsőkig harcolni fog a világbajnoki cím megszerzéséért.

Lewis Hamilton néhány héttel ezelőtt úgy nyilatkozott, a Magyar és a Belga Nagydíj közötti öthetes nyári szünetben szeretné tisztázni a jövőjét. Meg is kezdte a tárgyalásokat a McLarennel, és a csapat ügyvezető igazgatója, Jonathan Neale szerint egyre közelebb kerülnek a hosszabbításhoz. Hamilton szerződése az idei szezon végén lejár, és az elmúlt hírekben számos híresztelés jelent meg arról, hogy a 2008-as világbajnok hajlandó elhagyni az istállót, amely 13 éves kora óta támogatja. Neale szerint azonban mindkét fél folytatni szeretné az együttműködést, csak a szerződés részleteit kell megbeszélniük.

"Már közelebb vagyunk hozzá" - nyilatkozta a Sky Sportsnak a hosszabbításról. "Természetesen jelenleg is tartanak a megbeszélések, de nyilvánvaló okokból ennél többet nem árulhatok el. Nagyon keményen dolgozunk azért, hogy megtaláljuk a mindkét fél számára megfelelő megoldást."

A McLaren Valenciában és Silverstone-ban hullámvölgybe került, a legutóbbi két futamon, Hockenheimben és a Hungaroringen viszont egy második hellyel és egy győzelemmel jelezték, hogy még mindig számolni kell velük a világbajnoki címért folyó küzdelemben. Bár a számos futamon felmerülő nehézségek miatt Hamilton hátránya már 47 pont Fernando Alonsóhoz képest, Neale bízik a McLaren jó formájában.

"Matematikailag még mindig lehetséges. Az autónk gyors, és az előző futamon jobb formában voltunk, mint a Ferrari. Lewis egy igazi harcos, szereti a kihívásokat. Csak arra van szüksége, hogy érezze: a csapat mögötte áll, és keményen dolgozik. Amíg ezt biztosítjuk számára, és folyamatos fejlesztésekkel próbáljuk kiküszöbölni a hibáinkat, a végsőkig harcolni fog" - jelentette ki.