Vágólapra másolva!
Bernie Ecclestone mindenképpen a versenynaptárban szeretné tartani az anyagi nehézségekkel küzdő Nürburgringet, ezért további tárgyalásokat folytatnak a megmentése érdekében.

A Nürburgring vezetősége még mindig bízhat benne, hogy az anyagi problémák ellenére 2013-ban sikerül megrendezniük a Német Nagydíjat. A teljes anyagi csőd közelébe kerülő pályát 254 milliós állami támogatással próbálták menteni, az Európai Bizottság azonban azt gyanítja, hogy a segély jóváhagyása nem felel meg az Unióban érvényes szabályoknak. A Bizottság ezért vizsgálja az ügyet, a pálya fejlesztési vezetője, Thomas Schmidt pedig lemondóan nyilatkozott múlt héten: szerinte a Nürburgringnek "egyszerűen nincs pénze" a 2013-as F1-es futam megrendezésére, amennyiben a rendezési jogdíjat nem csökkentik drasztikusan.

Reményt adhat a németeknek, hogy Bernie Ecclestone mindenképpen szeretné elkerülni, hogy a verseny kimaradjon a versenynaptárból. "Jelenleg is tárgyalásban állok a Nürburgring illetékeseivel" - nyilatkozta a Rhein-Zeitungnak. "Szükségünk van a német futamra, így mindent megteszünk, hogy megoldjuk a problémát. Az a célunk, hogy a Nürburgring 2013-ban futamot rendezzen."

A Német Nagydíjat 2007 óta évenkénti váltásban rendezi meg a Nürburgring és Hockenheim. Bár korábban volt róla szó, hogy más megoldás hiányában minden évben a Hockenheimringen kerülne sor a versenyre, ez csak akkor lenne kivitelezhető, ha jelentősen csökkentenék a futam jogdíjait.