Vágólapra másolva!
A csapatfőnök, Luis Pérez-Sala szerint a HRT a lehetőségeihez képest jól teljesít, és a szezon második felében többet is kihozhatnak az autóból. Fejlesztéseket csak a Szingapúri Nagydíjon tudnak bevetni.

A HRT 2010-es debütálása óta a mezőny leggyengébb csapatának bizonyult, rendszerint a másik két új istálló, a Marussia és a Caterham is könnyedén legyőzi őket. Az idei évük is nagyon nehezen indult, a téli teszteket nem tudták kihasználni, így az idénynyitó Ausztrál Nagydíj időmérőjén egyik versenyző sem tudott az induláshoz szükséges 107 százalékos határon belülre kerülni. A 2011-es szezon után kinevezett csapatfőnök, Luis Pérez-Sala azonban úgy gondolja, a HRT hamarosan fordulóponthoz érkezhet, hiszen folyamatos javulásuknak köszönhetően már a futamokon is harcba tudnak szállni a Marussiával.

"Összességében úgy gondolom, az F112 elég jó eredményekre képes, figyelembe véve, hogy honnan indultunk" - dicsérte az autót a korábbi F1-es versenyző. "Télen voltak kétségeim, hiszen az autót szinte készen kaptuk meg, és arra sem volt elég időnk, hogy átvizsgáljuk."

"Az akadályok ellenére jó eredményeket értünk el. Az autónk legnagyobb erőssége az, hogy remek alapokra épült. Megbízható, és sok lehetőséget nyújt a fejlesztésre" - folyatta, majd hozzátette, az idény második felében látványos javulást vár. "Úgy gondolom, eddig az autónk lehetőségeinek 50 százalékát használtuk ki, és még ugyanennyit ki is hozhatunk belőle, főleg az aerodinamikának köszönhetően."

Bár feltett szándékuk legyőzni a Marussiát, a gyárban folyó kemény munka ellenére a következő két európai futamon, Spában és Monzában még nem változtatnak az autón. "A Szingapúri Nagydíjon vetünk be új fejlesztéseket" - jelentette ki Pérez-Sala. "Egy ilyen kisebb csapat nem engedheti meg magának, hogy minden második vagy harmadik futamra új alkatrészeket vigyen, hiszen a fejlesztések és az új, kisebb elemek költsége is nagyon magas."