Vágólapra másolva!
Bár a hétszeres világbajnok idén közelebb került csapattársához, barátja, Sebastian Vettel szerint továbbra is Nico Rosberg a mérce a Mercedesnél. Ross Brawn nem hajlandó elárulni, hogy állnak a tárgyalások Schumacherrel.

Hiába mutat Michael Schumacher idén jobb formát, mint az elmúlt két évben, Sebastian Vettel szerint még mindig Nico Rosberg teljesítménye jelenti a mércét a Mercedesnél. A hétszeres világbajnok Schumacher hároméves kihagyás után, 2010-ben tért vissza a Forma-1 mezőnyébe, korábbi sikereit azonban nem tudja megközelíteni: eddig egyszer, az idei Európai Nagydíjon állhatott fel a pódiumra. Rosberg öt dobogós helyezést, köztük egy győzelmet könyvelhetett el az elmúlt két és fél szezonban, és a pontversenyben is folyamatosan megelőzi csapattársát.

Bár idén mind az időmérőn, mind a futamon mutatott tempóját tekintve közelebb került Rosberghez, a tabellán így is jelentős a hátránya: csak a 12. helyen áll, míg Rosberg a hatodik. Bár a különbséghez az is hozzájárul, hogy Schumachernek eddig tizenegyből hat futamot kellett feladnia, Vettel szerint továbbra is Rosberg teljesít jobban. "Egyrészt azt mondhatjuk, hogy Michael semmit nem felejtett, és láthatóan nem küszködik - ezt már sokszor bizonyította" - nyilatkozta a Schumacherrel köztudottan jó viszonyt ápoló címvédő. "Nico azonban elképesztően jó munkát végez, és általában ő a mérce" - jelentette ki. "Ezt nem tagadhatjuk."

Arról továbbra sincs hír, hogy a Mercedes mikor dönti el, ki lesz Rosberg csapattársa 2013-ban. Norbert Haug a múlt héten kijelentette, a következő futamon, Spában még biztosan nem árulnak el semmit Schumacher jövőjéről, a csapat vezetőinek nyilatkozatai azonban rendre arra utalnak, hogy a Mercedes és a 43 éves német is nyitott a folytatásra. Ross Brawn a Formula1.com-nak nyilatkozva dicsérte a jelenlegi párost.

Forrás: Mercedes
Forrás: Mercedes

"Profi a hozzáállásuk, rendkívül elhivatottak, gyorsak, nagyon jól dolgoznak együtt a csapattal és egymással is, pedig ez nem minden versenyző esetében könnyű. Úgy gondolom, mindketten képesek futamokat nyerni, ha biztosítjuk nekik az ehhez szükséges felszerelést" - jelentette ki, azt azonban nem árulta el, hogy zajlanak-e a tárgyalások Schumacherrel. "Nem fogjuk elsietni a döntést - ha elérkezik a megfelelő időpont, akkor belejelentjük, hogyan folytatjuk."