Vágólapra másolva!
Felcsillant a remény a tetemes adósságot felhalmozó pálya vezetői előtt, hogy a jövőben is tudnak rendezni Forma-1-es versenyt, miután több mint 250 millió eurós támogatást hagyott jóvá számukra a tartományi parlament.

A Nürburgring úszik az adósságban, miután néhány éve több százmillió euró értékben vettek fel kölcsönt a létesítmények fejlesztésére. Emiatt bizonytalanná vált, hogy a jövőben is képesek lennének-e otthont adni a Forma-1-es Német Nagydíjnak, amit 2007 óta évenkénti váltásban rendeznek a Hockenheimringgel. Az utóbbi időben már azt lehetett hallani, hogy ezentúl minden évben Hockenheim fogadja majd a mezőnyt, sőt mi több, Bernie Ecclestone a Hungaroringen azt mondta, a 2013-as naptárban nem is lesz benne a Nürburgring.

A Nürburgring menedzsmentjének azonban kedvező hír, hogy Rheinland-Pfalz tartomány parlamentje jóváhagyott 254 millió eurónyi támogatást a pályának, így elképzelhető, hogy mégis alá tudják írni az új szerződést Ecclestone-nal, miután eddig azt mondták, hogy a jövőben csak alacsonyabb jogdíjért vállalnák a verseny megrendezését.

Jörg Linder, a Nürburgring főnöke bizakodóan nyilatkozott a helyzetről. "Nagyon optimista vagyok, hogy a Forma-1 jövőre eljön a Nürburgringre" - mondta a Frankfurter Allgemeine Zeitung-nak. A pálya szerződése az idén lejárt, és a menedzsment korábban úgy vélte, nem lesz akadálya a szerződéshosszabbításnak.