Vágólapra másolva!
Ross Brawn úgy véli, noha az autójuk néhány pálya jellegéhez jól illik, fontos, hogy az összes nagydíjhelyszínen erős legyen.

A Mercedes Sanghajban megszerezte első győzelmét azóta, hogy két és fél éve önálló csapatot indítva visszatért a Forma-1-be. Bár az idény elején úgy tűnt, ez nagy löketet adhat nekik, a nyári versenyeken lemaradtak ez élmezőnytől, a hátrányukat jelenleg fél másodperc körülire becsülik a legerősebb vetélytársakhoz mérten.

Ross Brawn csapatfőnök szerint a Mercedesnek főleg arra kell koncentrálnia, hogy a W03-as univerzálisan gyors legyen. "Az autónkhoz illik néhány pálya, de azt kell elérnünk, hogy mindegyik pályán versenyképes legyen. Ez az elsődleges cél. Hatalmas munka van folyamatban, hogy javítsunk a helyzeten" - mondta az Autosportnak.

Az eddig látottak alapján a Mercedesnek főleg a szűk kanyarokat és hosszabb egyeneseket tartalmazó pályák fekszenek, de a lendületes aszfaltcsíkok, az elnyújtott fordulók és a rövid féktávok nem, ráadásul közismert tény, hogy a gumik használatában sem jeleskedik a csapat. "Ezen javítanunk kell, hogy szélesebb tartományban használhassuk az autónkat. Magyarországon nem volt megfelelő a balansz a hosszú kanyarokban, és erre muszáj megoldást találnunk" - közölte.

Michael Schumacher 27, Nico Rosberg 18 pontot gyűjtött az előző öt versenyen - utóbbi pontosan annyit, amennyit előtte egy futammal, a Monacói Nagydíjon szerzett.