Vágólapra másolva!
Spában és Monzában a két keményebb keverékű abroncsot használhatják a csapatok, Szingapúrban viszont visszatér a szuperlágy gumi.

A Pirelli kedden bejelentette, melyik két gumikeverék áll majd a csapatok rendelkezésére a 2012-es idény következő három versenyén: a Belga, az Olasz és a Szingapúri Nagydíjon. A négy hét múlva sorra kerülő spái futamon, és egy héttel később, Monzában a közepes és a kemény keveréket használhatják a versenyzők, ezek a rendkívül gyors pályák ugyanis az átlagosnál jobban igénybe veszik az abroncsokat. Ilyen gumiválasztásra eddig csak a szezon második versenyén, Malajziában láthattunk példát.

A szingapúri utcai pályára ezzel szemben a két lágyabb keveréket viszi el a Pirelli: a Monacói és a Kanadai Nagydíjhoz hasonlóan itt is a lágy és szuperlágy abroncsokkal lehet taktikázni. A csapatok továbbra is összesen 11 szett száraz pályára való gumit kapnak egy hétvégére, hatot a keményebb, ötöt a lágyabb keverékből. Ezen kívül természetesen intermediate és esőgumik is bevetésre kerülhetnek.