Vágólapra másolva!
Nem számított rá, hogy azonnal új felvezető kör kezdődik, ezért leállította a motorját. Ross Brawn szerint a Hungaroringen a 10. hely volt a maximum, amit a Mercedes elérhetett.

A Mercedes gyenge hétvégéje vasárnap is folytatódott a Hungaroringen, Nico Rosberg révén mindössze egy pontot tudtak szerezni. A német a 13. helyről rajtolt, így legalább annak örülhetett, hogy három helyet előre tudott lépni, de elismerte, hogy "nem ideális helyzet, ha már egy ponttal is elégedettek vagyunk". Szerinte egyszerűen nem voltak elég gyorsak, pedig ő mindent kihozott a futamból.

Michael Schumacher versenye sokkal eseménydúsabbnak bizonyult, ő ráadásul már az indulás előtt fennakadást okozott: nem állt be megfelelően a rajthelyére, ezért a rajtprocedúrát megszakították, és újabb felvezető kör következett. Schumacher ekkor még nem tudta, hogy miatta villognak a rajt megszakítását jelző sárga lámpák, valamint azt sem, hogy a mezőny azonnal útjára indul az új felvezető körre.

"Villogtak a sárga lámpák, a motorom hőmérséklete pedig nagyon magas volt, ezért úgy döntöttem, hogy leállítom, mert sokat kellett várakoznunk" - nyilatkozta a futam után. Mivel a félreértés miatt a rajtrácson ragadt, a bokszutcából kellett megkezdenie a futamot, de itt még nem értek véget a megpróbáltatásai.

Forrás: Farkas Péter [origo]
Forrás: Farkas Péter [origo]

"Defektet kaptam - nem tudom, pontosan mi történt. Nyilvánvalóan nem ütközésből származott, mert nem volt körülöttem senki" - mondta. "Utána még egy áthajtásos büntetést is kiszabtak rám, talán a defekt után nem működött rendesen a sebességszabályozó az autómban." Schumachernek így semmi esélye nem maradt a pontszerzésre, ezért elővigyázatosságból kihívták a garázsba tíz körrel a leintés előtt. "Nem működött rendesen a telemetriánk, és a motor is túlmelegedett, végül ezért adtuk fel a versenyt: nem akartuk megkockáztatni, hogy a következő futamon hátrányba kerüljünk valamilyen meghibásodás miatt."

A csapatfőnök, Ross Brawn elismerte, hogy a Mercedes egyszerűen túl lassú volt a Magyar Nagydíjon. "Nico jó munkát végzett, hiszen az autó tempója körülbelül a 10. helyre volt elég, vagy talán még arra sem" - vélekedett. "Egyértelmű, hogy nem vagyunk olyan versenyképesek, mint szeretnénk, pedig mindent kihoztunk az autóból. Javítanunk kell az autónk teljesítményén."

Forrás: Farkas Péter [origo]
Forrás: Farkas Péter [origo]