Vágólapra másolva!
A PURE 2014-től szállítana motorokat a világbajnoki sorozatba, de pénzügyi nehézségek miatt augusztustól határozatlan időre fel kell függeszteniük az előkészületeket.  

Ideiglenes pénzhiány miatt augusztustól kénytelen leállítani a fejlesztő és gyártó munkát a PURE. A kölni székhelyű vállalat 2014-től szeretne részt venni a Forma-1-ben motorszállítóként, amikor bevezetik az 1,6 literes hathengeres turbómotorokat, bár egyelőre nem tudni, hogy mely csapatokat látnák el velük.

A cég vezetője az Autosportnak elmondta, azért ütköztek finanszírozási nehézségekbe, mert egy amerikai székhelyű vállalattól vártak áthidaló kölcsönt, adóügyi okokból azonban mégsem vehették azt igénybe (a hitel ezen formáját csak az Európai Unió tagállamából kaphatták volna meg). Craig Pollock ugyanakkor reméli, hogy hamarosan rendeződik a helyzet, és folytathatják a munkát.

A PURE fejlesztési programjának igazgatója, a korábban a Ferrarinál is dolgozó Gilles Simon e-mail üzenetben értesítette a beszállítókat és az alkalmazottakat a fejleményekről, amelyben elnézést kért a problémáért. Azt ő sem tudta megmondani, hogy mikor folytatódhat a gyártás a bázison.