Vágólapra másolva!
A csapat szerint verhetetlen volt Lewis Hamilton a Magyar nagydíj időmérőjén, de úgy vélik, a versenyen több keresnivalójuk lehet.  

Az előző három száraz körülmények között rendezett időmérőn (Monacóban, Kanadában és Valenciában) a Red Bull bizonyult a leggyorsabbnak, de a Hungaroringen csak bottal üthették a kvalifikációt magabiztosan uraló Lewis Hamilton nyomát. A brit pilóta a Q2-ben három és fél, a Q3-ban négy és fél tizedmásodperccel volt gyorsabb Sebastian Vettelnél, és magabiztosan kaparintotta meg a pole pozíciót.

Vettel végül Romain Grosjeantól is kikapott, de úgy érzi, csapata hiába nyújtott ma gyengébb teljesítményt, vasárnap ismét számolni kell velük. "A körömmel nem voltam teljesen elégedett" - mondta. "Nehéz időmérőnk volt. Nem úgy vágtunk neki, ahogy szerettünk volna, nem kaptuk el egyből a ritmust. Az elején több gumit használtunk el, mint amennyit akartunk, ezért csupán egyetlen szett friss keverék maradt a Q3-ra."

"Úgy gondolom, hogy gyors, néha nagyon gyors az autó. De kicsit nehéz mindig kihozni belőle a gyorsaságot. Tegnap délután meglehetősen elégedettek voltunk vele, délelőtt viszont nem, majd az időmérőn ismét javult a helyzet" - közölte. "Szerintem kicsit jobb az autó több benzinnel, mint kevéssel."

Fotó: Farkas Péter [origo]
Fotó: Farkas Péter [origo]

Mark Webbernek kevesebb oka lehet a bizakodásra. Az ausztrál versenyző a harmadik pozícióban tanyázott a Q2 utolsó rohama előtt, de csapata már akkor is figyelmeztette, hogy a kiesés veszélye fenyegetheti őt. Végül bekövetkezett az, amitől tartottak, vagyis Webber nem jutott tovább, így a tizenegyedik helyről rajtolva holnap kemény menet vár rá az előzési lehetőségek hiánya miatt.

"Délelőtt elégedett voltam az autóval, gyors is voltam, de az utolsó szett lágy abroncs nem tetszett a Q2 végén. Kínlódtam, hogy jobb köridőt fussak, mint a biztonsági körömön, ami kissé bizarr" - magyarázta. Christian Horner, a Red Bull főnöke sajnálja a történteket. "Mark jó időt futott a Q2 elején, de nem értük el az általunk meghatározott időt a továbbjutáshoz. Miközben Sebastian javított, ő sajnos nem futott megfelelő kört, pedig mindössze három tized választotta el a 2. és a 11. helyezettet" - mondta. Horner Vettelhez hasonlóan úgy nyilatkozott, hogy versenykörülmények között jobb lehet az RB8, mint ma.

Vettel egyébként az [origo] F1hírek kérdésére elárulta, a beállításoknál nem vették figyelembe az esőt - amelyre az előrejelzés szerint bőven van esély a futamon. "Szerintem az eső manapság sokkal csekélyebb mértékben befolyásolja a beállításokat, mint korábban. Úgyhogy most már nem is igazán léteznek klasszikus értelemben vett esős beállítások" - mondta a német.