Vágólapra másolva!
Egy héttel a hockenheimi baleset után Michael Schumacher ismét hibázott az esőben. Ezúttal a Hungaroringen bontotta le autójának elejét, de a Mercedesnél úgy vélik, ebből nem lesz probléma a hétvége további részében. Az autót viszont nem érzik jónak.

Michael Schumacher számára a Hungaroringen is ártalmas következményekkel járt az eső, miután egy héttel ezelőtt, Hockenheimben szintén a falban kötött ki Mercedesével a vizes pályán. A német versenyző ezúttal a második szabadedzésen törte össze autóját a 12-es kanyarnál, amelynek féktávján nem tudott lelassítani.

Ő maga "kis balesetnek" nevezte a történteket. "Állóra fékeztem a kerekeimet, emiatt lecsúsztam az útról. A gumifalba csapódástól letört az első szárny, de azt hiszem, ezen kívül nem keletkezett más sérülés az autón. Az ilyesfajta baleset megtörténhet, ha hirtelen eső áztatja el a pályát" - közölte. "Egészen odáig megfelelőnek éreztem az autót."

Ross Brawn, a Mercedes csapatfőnöke azonban korántsem sem nyilatkozott ennyire optimistán. "Az autó balansza még nem tökéletes ezen a pályán, amely műszaki szempontból kemény dió. Éjszaka vár még ránk feladat, hogy javítsunk az autón" - mondta. Az istálló másik versenyzője, Nico Rosberg is vele értett egyet. "Arra számítottam, hogy erősebbek leszünk. Kipróbáltunk néhány jelentősebb újítást, főleg az én autómmal, de nem igazán váltak be" - nyilatkozta a pilóta.

A délelőtti edzésen még kifejezetten jól állt a Mercedes szénája, hiszen Nico Rosberg 4., Schumacher 6. lett a tabellán, de kiderült, hogy ők ekkor tudták le köreiket a könnyebb autóval.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=QmjL2IZlxSfynqln