Vágólapra másolva!
Pedro de la Rosa tapasztalata nagyon fontos a leglassabb csapatnak a fejlesztések miatt, de ma már Karthikeyannal is elégedettek.

A 41 éves Pedro de la Rosa idén csatlakozott egy kétéves szerződéssel a spanyol kiscsapathoz, mert a HRT új vezetősége, élén a korábbi F1-es pilótával, Luis Perez Salával, meggyőzte arról, hogy még mindig jobb a mezőny végén versenyezni, mint a McLarennél tartalékpilótának lenni.

"Az irány, amit Pedro ad nekünk, kulcsfontosságú" - nyilatkozta Perez Sala a Hungaroringen a Marcának. "Számunkra létfontosságú, hogy jó irányba terel minket. Megvan a tapasztalata, gyors, és nem szokott hibázni. Alapvető fontosságú része a csapatnak" - tette hozzá.

De la Rosa azt nyilatkozta a Hungaroringen, hogy "nagyon kényelmesen" érzi magát a HRT-nél. "Nincs annál nagyobb öröm, mint amikor azt tapasztalja az ember, hogy működnek a fejlesztések az autón és a csapatban" - nyilatkozta a karrierje során eddig egyetlen dobogós helyet szerzett spanyol.

A csapatfőnök elárulta azt is, hogy már de la Rosa csapattársával, Narain Karthikeyannal is elégedettek. "Az elején Narainból talán hiányzott a kiegyensúlyozottság, de ma már megvan benne, nagyon elégedettek vagyunk vele" - fejezte be Perez Sala.