Vágólapra másolva!
A saját teljesítményével elégedett mexikói egyelőre nem szeretne a következő idényre gondolni, még meg sem kezdte a tárgyalásokat a Ferrarival.

Tovább folynak a találgatások a Ferrari 2013-as pilótafelállásával kapcsolatban, Felipe Massát ugyanis javuló formája ellenére is nagy eséllyel le- vagy elcserélik. A megüresedő hely egyik legfőbb várományosa Sergio Pérez, aki évek óta tagja az olaszok utánpótlásprogramjának. Bár a fiatal mexikóit szinte minden héten hírbe hozzák a Ferrarival, állítása szerint még "egyáltalán nem" tárgyaltak a szerződésről.

"Maximálisan az idei szezonra koncentrálunk. Nagyon sűrű ez az idény, még túl korai lenne a jövőről gondolkozni" - jelentette ki az Autosportnak, majd hozzátette: nem is várja el a Ferraritól, hogy a közeljövőben szerződést ajánljanak neki. "Nem fogom sürgetni őket. Végig kell gondolnom a lehetőségeimet, és utána döntök. Majd meglátjuk, hogy lesz-e lehetőségem a Ferrarihoz, vagy más csapathoz szerződni."

Pérez mindenesetre úgy véli, jól megértenék egymást Fernando Alonsóval, ha egy csapatban kellene versenyezniük. "Szoktam vele beszélgetni, ráadásul egy nyelvet beszélünk. Rendben van a kapcsolatunk" - jelentette ki. A Sauber hullámzó teljesítményt mutat a 2012-es idényben: Pérez a malajziai második helye után négy futamon keresztül nem szerzett pontot, majd Kanadában ismét dobogóra állhatott. Ennek ellenére ő elégedett a saját teljesítményével.

"Úgy vélem, nagyon jó munkát végeztem a szezonban, és bebizonyítottam, hogy nem csak gyors vagyok, de kiegyensúlyozottan is tudok versenyezni" - mondta. "Bár az idény közben hullámvölgybe kerültem, ez nem azért történt, mert nem tudtam egyenletes teljesítményt nyújtani."

"Több tényező is hozzájárult ehhez, és azt sem felejthetjük el, hogy még mindig a középmezőnybe tartozunk. Elégedett vagyok a jelenlegi helyzetemmel" - folytatta a bajnokság 9. helyén álló versenyző, aki 14 ponttal előzi meg csapattársát, Kamui Kobajasit. "Az a célom, hogy továbbra is nagyszerű versenyeket fussak, ezután pedig nagyon hamar eldöntöm, hogy mi legyen a jövőben."