Vágólapra másolva!
A korábbi csapatfőnök szerint Lewis Hamiltonnak nincs oka arra, hogy elhagyja jelenlegi munkaadóját.

A McLaren Group jelenlegi elnöke és az F1-es istálló korábbi csapatfőnöke, Ron Dennis szinte teljesen biztos benne, hogy Lewis Hamilton jövőre is az ő autójukat vezeti. A brit szerződése a szezon végén lejár, és egyelőre még nem kezdődtek meg a tárgyalások a szerződéshosszabbításról. A híresztelések szerint Hamilton komolyan fontolgatja, hogy elhagyja a McLarent, bár nemrég kijelentette, nehezen tudja magát elképzelni más csapatnál, hiszen gyerekkora óta kapcsolatban áll jelenlegi munkaadójával.

"Nem látok okot arra, hogy Lewis a jövőben ne a mi autónkat vezesse" - jelentette ki Dennis a BBC Radio 5-nak, majd kifogásolta, hogy a sajtóban úgy írnak Hamilton szerződéséről, mintha kizárólag az ő döntésén múlna a folytatás. "Azt hiszem, az emberek rossz oldalról közelítik meg a helyzetet: amikor legutóbb láttam a szerződést, még mi fizettük őt, szóval a kérdés igazából az, hogy tovább alkalmazzuk-e Lewist, nem pedig fordítva."

Dennis bízik benne, hogy a McLaren kisiklás után mutatott formája a 2008-as világbajnokra is meggyőzően hat. "Abból, hogy a legutóbbi futamot majdnem megnyertük, látszik, milyen teljesítményre vagyunk képesek valójában" - utalt Jenson Button hockenheimi második helyére. "Ha a dolgok a számításainknak megfelelően alakulnak, szinte biztos vagyok benne, hogy Lewis jövőre is McLarenben ül majd."