Vágólapra másolva!
A Mercedes főnöke szerint a csapatoknak még mindig sok váratlan helyzetre kell reagálniuk, de végre kezdik átlátni, hogy mire számíthatnak.

A szeszélyesen viselkedő Pirellik kezdettől fogva a szezon egyik legforróbb témáját szolgáltatták, és némelyik csapatnál még most, tíz fordulón túl is elismerik, hogy nem értik igazán a gumikat. A Mercedesnek is meggyűlt a baja velük: néha, mint Kínában, ahol Nico Rosberg sima győzelmet aratott, tökéletesen tudták használni a gumikat, máshol viszont, mint legutóbb, Hockenheimben, túlzott kopással küszködtek.

Az istállót irányító Ross Brawn azonban bízik benne, hogy kezdenek dűlőre jutni az idei Pirellikkel. A kérdésre, hogy csak reagálni tudnak a váratlanul felmerülő helyzetekre, vagy előre fel is tudnak készülni rájuk, azt felelte: "Azt hiszem, mindkettő. Gyakran vagyunk kénytelenek reagálni, mert olyan szituációkkal szembesülünk, amiket nagyon nehéz megjósolni. Ugyanakkor egyre tisztábban látjuk, hogy mi fog történni, jobban értjük a várható fejleményeket."

"Úgy tűnik, néhány csapat a szezon elejétől kezdve jó helyzetben van, másoknak viszont, köztük nekünk is, keményebben kellett dolgozniuk a gumik használatán, és el kellett végezniük hozzá néhány módosítást."

"Tehát egyszerre szoktunk reagálni és előre felkészülni a helyzetekre, de egyre pontosabban tudjuk megjósolni, modellezni és elemezni mindazt, amit a gumikkal történik."