Vágólapra másolva!
A brazil úgy véli, csapattársa csak akkor lehet világbajnok, ha ő is pontokat rabol az ellenfelektől. Most már elégedett saját teljesítményével.

A csapattársak egymás elleni párharcát figyelembe véve talán a Ferrari versenyzői között a legszembetűnőbb a különbség: míg Fernando Alonso három győzelmet és további három dobogós helyezést szerezve 34 pontos előnnyel vezeti a világbajnokságot, Felipe Massa legjobb idei eredménye egy negyedik hely, és csak a 14. helyen áll a tabellán. A brazil ennek ellenére úgy véli, Alonsónak az ő segítségére is szüksége van, ha meg akarja nyerni a bajnokságot.

"Semmi kétség, Fernandónak szüksége van rám" - jelentette ki a Ferrari honlapján. "Egy ilyen bajnokságban nagyon fontos, hogy mindkét autónk pontszerző helyen érjen célba." Massa célja ezért az idény második felében az lesz, hogy minél többször végezzen Alonso legnagyobb ellenfelei, a Red Bull-pilóták és Lewis Hamilton előtt.

"Idén számos versenyző és csapat között nagyon szoros a verseny, ezét minden eredmény rendkívül fontos. Egy ilyen bajnokságban akár egy pont is dönthet a győzelemről vagy a vereségről" - mondta. Massa pontosan tudja, miről beszél, hiszen 2008-ban az utolsó pillanatig harcban állt a bajnoki címért, de végül egy ponttal alulmaradt Hamiltonnal szemben.

Bár a szezon első felében nem tudott megfelelni az elvárásoknak, Massa úgy érzi, most már elégedett lehet a tempójával. Hangsúlyozta, hogy Hockenheimben sem ezen múlt a pontszerzés. "Monaco óta nagyon jól érzem magam az autóban, versenyképes vagyok, és ez a legfontosabb" - mondta. "Könnyebb elviselni a rosszul sikerült versenyeket, ha az ember tudja, hogy a tempóval nincs gond. Az sokkal rosszabb, ha a gyorsaság tekintetében sehol sem vagyunk. Itt is az tett keresztbe a versenyemnek, hogy a rajt után ütköztem, a tempómmal nem volt semmi baj."