Vágólapra másolva!
Egy hosszabb mélyrepülés után a Német Nagydíjon ismét dobogóra állhatott 2009 világbajnoka. A jelentős ponthátrány ellenére Martin Whitmarsh a csapatot és versenyzőit is esélyesnek tartja a végső győzelemre.

Az utóbbi időben úgy tűnt, McLaren formája hanyatlásnak indult: Valenciában és Silverstone-ban összesen kilenc pontot gyűjtöttek, ráadásul a Német Nagydíj időmérőjén is csak a hetedik és nyolcadik helyet sikerült megszerezniük. Martin Whitmarsh igyekezett megnyugtatni a szurkolókat, kijelentette, hogy csak rövid kisiklásról van szó. A hockenheimi futamon látottak alapján valószínűleg igaza van, hiszen vasárnap Jenson Button még a győzelemért is harcba szállhatott, és megrongálódott autójával Lewis Hamilton is jó tempót mutatott, Sebastien Vettel meg is tudta előzni körhátrányban.

Button a futam után úgy vélte, jelenleg egyik autó sem gyorsabb a McLarennél, és ezzel a csapatfőnök is egyetértett, bár hozzátette, folyamatos fejlesztések hiányában ismét hátrányba kerülhetnek. "Pillanatnyilag úgy tűnik, elegendő ez a tempó" - nyilatkozta Whitmarsh. "De ha nem fejlesztjük az autót, nem lesz elég, hiszen csak a szezon felén vagyunk túl."

Forrás: McLaren

Az elmúlt néhány hétben mindkét versenyző jelentősen visszaesett a világbajnokságban, a korábban az élen álló Hamilton már csak az ötödik, Button pedig a hetedik. A hátrányuk is jelentős, hiszen 62 illetve 86 pontot kellene ledolgozniuk ahhoz, hogy utolérjék Fernando Alonsót. Whitmarsh azonban egyikük esetében sem érzi lehetetlennek a feladatot. "Mindkét versenyzőnk képes arra, hogy futamokat nyerjen, és megszerezze az idei világbajnoki címet. Rajtunk múlik, hogy fenn tudjuk-e tartani ezt a fejlődést."

Whitmarsh az idei harmadik győzelmét arató Alonsót is méltatta, szerinte gyorsabb autóval is rendkívül nehéz legyőzni a spanyolt. "Igazán erős ellenfél. Németországban utolértük őt, a gumikat is elkoptattuk az üldözése közben, de megelőzni nem tudtuk. Gyorsabbak voltunk nála, de ha egy Fernandóhoz hasonló pilóta áll az élen, akkor nagyon nehéz elmenni mellette" - magyarázta.