Vágólapra másolva!
Michael Schumacher az idei tíz versenyből már hatodik alkalommal került a legjobb négybe az időmérő edzésen, de csapatfőnöke szerint ezúttal még előrébb is végezhetett volna. Csapattársa, Nico Rosberg nem tudta felmelegíteni az esőben a gumijait, ezért már a Q2-ben kiesett.

A Német Nagydíj időmérője is megmutatta Michael Schumacher formajavulását, a hétszeres világbajnok egy ideig még vezetett is az esős Q3-ban. Végül ugyan meg kellett elégednie a 4. hellyel, de még ez is sokkal jobb, mint amire előzőleg számított. "Ez szép kezdete a Német Nagydíjnak - arra számítottunk, hogy az 5. és a 7. hely között leszünk a rajtrácson, tehát a 4. hely az időmérőn, ami harmadikká válik a rajtrácson, még jobb" - nyilatkozta Schumacher.

A Q1 azonban nem alakult ilyen jól a német számára, hiszen csupán hat századmásodpercen múlt, hogy nem esett ki, a továbbjutást érő kört az utolsó pillanatban futotta meg. "Volt egy kis technikai problémánk, amit meg kellett oldanunk a Q1-ben, az autónk nem úgy viselkedett, ahogy kellett volna" - nyilatkozott Schumacher. "Végül azonban megjavítottuk, és képesek voltunk jó teljesítményt nyújtani."

"Elég félelmetes pillanat volt (a Q3 legvége). Esőben mindig az élmezőnyben vagyunk, kis pech, hogy ezt nem tudtuk a legvégén is hozni. Nem tudtunk két jó kört menni a végén. Ehhez hozzá jött, hogy a gumik is kezdtek elkopni. Alonso elég okos volt, hogy erre rájött, és kereket cseréltetett." A Q3-ről szólva Schumacher elmondta, hogy a körülmények alkalmasak voltak a vezetésre. "Nagyon gyorsan javult a pálya állapota, köszönhetően annak, hogy nem jött újabb eső. Rendben volt, lehetett menni rajta, de nehéz volt."

Forrás: Mercedes
Michael Schumacher

Amikor emlékeztették arra, hogy korábbi karrierjében sokan esőmenőnek tartották, Schumacher így reagált: "Nézzük Malajziát, ott én is pont ezt gondoltam, de aztán sehol nem voltam! Szerintem ez a csomagon múlik. A megfelelő technikai háttérrel még mindig viszonylag gyors tudok lenni. Természetesen esős versenyt szeretnék, mert olyan körülmények között jobbak vagyunk. Feltételezem, hogy nagyon boldogok lennénk, ha meg tudnánk tartani ezt a pozíciót" - tette hozzá.

A 43 éves versenyző óvatosan utalt rá, hogy talán még gyorsabb is lehetett volna, ha Fernando Alonsóhoz hasonlóan ő is felteteti a Q3 végén az új esőgumikat, de véleménye szerint a pole pozíció akkor sem lett volna elérhető. "Talán még jobb lett volna, ha új szett gumikra váltunk a végén, de nem hinném, hogy sokkal többet el tudtunk volna érni" - ismerte el. "Tudjuk, hogy valószínűleg nem fog esni holnap, és azt is, hogy itt elvileg ütőképesebbnek kellene lennünk, mint Silverstone-ban."

Forrás: Mercedes
Nico Rosberg

Csapattársa, Nico Rosberg csak a 17. helyen végzett a hockenheimi időmérőn, ami azt jelenti, hogy idén döntetlenre állnak Schumacherrel az időmérős párbajokat tekintve, ami alapos változás a korábbi két évhez képest."Kicsit meglepett, hogy ennyire hátul végeztünk ma az időmérőn, de sajnos nem tudtam eléggé felmelegíteni az első szett intermediate gumikat a Q2-ben, ezért pár másodperccel elmaradtam a tempómtól."

Rosberget még az ág is húzza, ugyanis a tegnapi váltócsere miatt kiosztottak neki egy öt rajthelyes büntetést is, így csak a 21. helyről fog rajtolni (azért nem a 22.-ről, mert Grosjean is kapott egy ilyen büntetést). "Tegnap elég magabiztosan vezettem esőben és szárazon is, ezért ez kissé frusztráló, különösen a váltócseréért kapott büntetés fényében. De még mindig reménykedem, hogy szerezhetek pár pontot holnap, mert idén sok minden lehetséges."

Forrás: Mercedes
Nico Rosberg

Ross Brawn csapatfőnök elégedetten nyilatkozott az időmérő után: "Ami pozitívum, hogy az autónk alapvetően gyors volt akkor is, amikor száraz, intermediate és esőgumikat használtunk az időmérőn. Nico a második leggyorsabb volt a közepes keveréken a Q1-ben, de aztán jött az eső, és küszködött az intermediate gumik felmelegítésével. Ilyen körülmények között, ha egyszer lehűlnek, már soha nem melegszenek vissza" - nyilatkozta. "Michael kivételes munkát végzett a Q2-ben és a Q3-ban, a negyedik leggyorsabb volt, a harmadik helyről fog indulni, és potenciálisan még előrébb is lehetne."