Vágólapra másolva!
Bár a reggeli száraz szabadedzésen a két McLaren tempóját nem tudták elérni a Red Bullok, Sebastian Vettel nem aggódik, mert két hete is hasonló volt a helyzet pénteken, de aztán a versenyen hátul voltak az ezüst-piros autók.

Reggel Sebastian Vettel csak a 12. helyet szerezte meg, közel két másodperces hátrányban a McLarenek mögött. A kétszeres világbajnok bevallotta, hogy nem volt képes felvenni az ezüstszínű autók ritmusát. Délután aztán javított, a nedves pályán a 3. helyet szerezve meg.

"Kétségkívül nagyon versenyképesnek tűntek reggel" - mondta Vettel a McLarenekről péntek délután. "Nem tudtunk olyan gyorsan menni, mint ők, de nem voltunk teljesen elégedettek. Ez még csak péntek, még nehéz lenne következtetéseket levonni. A McLaren pénteken Silverstone-ban is versenyképesnek tűnt, a hétvégéjük mégsem alakult olyan jól. Várnunk kell, holnap meglátjuk" - nyilatkozta a német versenyző.

"Ma nem tudtunk túl sokat tanulni, csak hozzászoktunk a körülményekhez, mivel elképzelhető, hogy holnap és vasárnap is esni fog. Nem tűnik túl biztatónak az előrejelzés. Jó lett volna, ha szárazon is tudunk még egy keveset menni, különösen délután, hogy teszteljünk pár dolgot, és megnézzük, milyennek érződik az autó velük" - folytatta. "Holnapra és vasárnapra meg kell őriznünk az esőgumikat, ma nyilvánvalóan megpróbáltuk korlátozottan használni őket."

Forrás: Red Bull
Sebastian Vettel

Vettel csapattársa, Mark Webber reggel a 20., délután a 9. helyet szerezte meg a hockenheimi szabadedzéseken. Az ausztrál szerint a változékony körülmények megnehezítik az erőviszonyok felmérését.

"Nem tudjuk irányítani az időjárást, mindenki számára nehéz, hogy mindent beleadjon és felállítson egy jó időt. Amikor a pálya állapota ennyire változik, körről körre, akkor a köridők össze-vissza alakulnak, a versenyzők nem futnak egyenletes köröket."

Forrás: Red Bull
Mark Webber

"Nem számítottunk rá, hogy ilyen erősen fog ma esni, de kimondottan keményen szakadt - még az esőgumikat is használtuk. Ez már sorban a második verseny ilyen trükkös körülmények között" - folytatta a legutóbbi futam győztese. "Még nem mentünk sokat szárazon, de úgy tűnik, a vasárnap jobb lesz az időjárás szempontjából. Ellenőriznünk kellett, milyen volt a pálya állapota a tapadás terén, mert más a vonalvezetés, és az aszfalt minősége is, mint Silverstone-ban" - tette hozzá Webber.

"Ma kipróbáltunk néhány apró új alkatrészt. A köridők hol ilyenek, hol olyanok voltak, történt pár baleset is, de mi mindent kihoztunk ebből a szabadedzésből, amit lehetett" - fejezte be az ausztrál.