Vágólapra másolva!
A Német Nagydíj pénteki edzésnapja nem volt optimális az új fejlesztések tesztelésére, a McLarennél mégis úgy érzik, sikerült előrelépniük.

A Német Nagydíj első edzésnapját a szeszélyes időjárás uralta, ezért a Hockenheimbe rengeteg új alkatrésszel érkező McLaren nem tudta alaposan kipróbálni minden újítását, de a csapat versenyzőinek így is az a benyomásuk, hogy az MP4-27 fejlődött.

Jenson Button délelőtt 0,498 másodperces előnnyel zárt az élen, ám ebben szerepet játszott az is, hogy abban a rövid időszakban érte el az eredményét, amikor a pálya még száraz volt. Délután pedig végig zuhogott, s az intermediate gumikon csak a 8. helyet tudta megszerezni. "A körülmények nem voltak tökéletesek, de holnapra is ugyanilyen időt jósolnak, úgyhogy volt értelme ezeknek az edzéseknek, és szerintem elég adatot gyűjtöttünk a gumik és a beállítási lehetőségek összehasonlítása kapcsán" - mondta.

"Számunkra a gumik megfelelő működésének biztosítása az egyik legnehezebb feladat, ezért rengeteget foglalkozunk vele - nem jártunk teljes sikerrel, amikor azonban minden stimmelt, jó volt a tempónk. Azon még bőven dolgoznunk kell, hogy esőben gyorsak legyünk, de a második szabadedzés hasznos volt számunkra abból a szempontból, hogy kitaláljuk, merre tovább. Szerintem a ma kipróbált alkatrészek többségével elégedettnek kell lennünk - zömében beváltak -, ezért örömteli látni a fejlődést."

Forrás: McLaren

Egyetértett csapattársával Lewis Hamilton is, aki rendre a 2. illetve a 20. helyen zárta a két edzést. "Még mindig nehéz pontosan megítélni, hogy mekkorát léptünk előre, mert nem tudtuk elvégezni a régi és az új alkatrészek összehasonlítását, de mindenképpen fejlődtünk" - óvatoskodott a brit. "A hétvége előrehaladtával remélhetőleg több támpontunk lesz, bár mivel holnapra még több esőt jósolnak, elképzelhető, hogy csak vasárnap derül majd fény a képességeinkre. Az autónk mindenesetre egyáltalán nem tűnik rossznak."

A McLarent irányító Martin Whitmarsh úgy érezte, a McLaren a vizes pályán is fejlődött. "Tapasztaltunk biztató jeleket - sok intézkedést tettünk annak érdekében, hogy javítsuk az esőben nyújtott teljesítményünket, és örömmel jelenthetem, hogy a jelek szerint előreléptünk ezen a téren" - mondta. "S ami még örömtelibb, a tervezett fejlesztéseink gond nélkül hozták az elvártakat, önbizalommal töltve el minket a hétvége további részére vonatkozóan."