Vágólapra másolva!
A Pirellikkel továbbra is elégedetlen német szerint több gumigyártó harcára lenne szükség ahhoz, hogy ismét "tisztességes" abroncsokkal versenyezzenek. Úgy véli, a Forma-1-ben "lenne hely" több mint húsz verseny számára.

Michael Schumacher idén már többször hangot adott a gyorsan kopó, a futamokat sokszor kiszámíthatatlanná tevő Pirelli gumikkal kapcsolatos negatív véleményének. Szerinte olyan óvatosan kell bánni a 2012-es abroncsokkal, mintha "hímes tojásokon" vezetnének, ez pedig a versenyzés színvonalának csökkenéséhez vezet. Úgy gondolja, az lenne a megfelelő megoldás a problémára, ha nem a Pirelli lenne a mezőny egyetlen gumiszállítója. Az abroncsgyártók versengésére legutóbb 2006-ban volt példa, a Michelin és a Bridgestone részvételével.

"Akkor legalább tisztességes gumikkal versenyezhetnénk" - válaszolta Schumacher a FOTA legutóbbi szurkolói fórumán, amikor a gumiháborúról kérdezték. Jean Todt, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke egyébként nemrég úgy nyilatkozott, örülne a Michelin visszatérésének, a franciák azonban csak bizonyos szabályváltozások esetén fontolnák meg az F1-ben való részvételt - ezek egyike pont a gumiháború felélesztése.

Schumacher azt sem ellenezné, ha a jövőben még több futam kerülne be a versenynaptárba. Idén rekordszámú, húsz nagydíjat rendeznek, sokan azonban ezt is túlzásnak tartják, szerintük a csapat tagjainak túlságosan megterhelő a sűrű szezon. A hétszeres világbajnok azonban más véleményen van. "Azt hiszem, a Bundesligában 34 meccsnap van, melyekről a tévé is élőben tudósít" - utalt a német labdarúgó-bajnokságra. "Ezért úgy gondolom, a Forma-1-ben is lenne még hely."