Vágólapra másolva!
Bár a Ferrari gazdagabb lett tavaly óta, a McLarenhez hasonlóan néhány helyet ők is veszítettek a Forbes magazin éves listáján.

A Forbes című amerikai üzleti magazin minden évben nyilvánosságra hozza az ötven legértékesebb sportegyesület listáját. A magazin által leggazdagabbnak becsült csapatok közé évről évre bekerül a két legrégebbi Forma-1-es istálló, a Ferrari és a McLaren is, a 2012-es listán azonban mindketten több helyet visszaestek. Az olaszok tavaly a 13. helyet foglalták el, most viszont csak a 15. pozíciót kapták meg, a McLaren pedig négy helyet visszaesve a 40. legértékesebb csapatnak bizonyult.

A listán történő lecsúszás ellenére egyik istállónak sem kell aggódnia az anyagi helyzete miatt: a Ferrari három százalékos növekedést könyvelhetett el a 2011-es adatokhoz képest, így jelenleg 1,1 milliárd dollárra becsülik a csapat értékét. A Ferrari elsősorban a Santanderrel és a Marlboróval kötött szponzori szerződéseinek köszönheti előkelő pozícióját. Bár a McLaren a Vodafone és a Santander révén élvezhet jelentős támogatást, a brit csapat értéke két százalékkal csökkent tavaly óta - a Forbes becslései szerint körülbelül 800 millió dollárt érnek.

Az ötvenes listán 32 helyet az amerikaifutball-bajnokság (NFL) csapatai foglalnak el, az első két pozícióban mégis két európai labdarúgócsapat áll: a világ legértékesebb egyesülete - tavalyhoz hasonlóan - a 2,23 milliárd dollárt érő Manchester United, őket az 1,88 millárdos Real Madrid követi.

Forrás: Ferrari