Vágólapra másolva!
Bár ismét csak egy évvel hosszabbította meg Red Bullos szerződését, nem akar visszavonulni a következő szezon után.

A hét elején biztossá vált, hogy Mark Webber 2013-ban is a Red Bull versenyzője lesz, miután újabb egy évvel meghosszabbította a szerződését. Az ausztrál így a hetedik szezonját kezdheti meg jövőre a csapattal, de az egyéves szerződés ellenére kijelentette, a következő szezon után sem szeretne visszavonulni.

"Mivel idén nyáron már 36 éves leszek, folyamatosan azt kérdezgetik tőlem, hogy mikor fogok visszavonulni" - magyarázta a BBC-nek írt blogjában Webber, aki 2002-ben, a Minardinál debütált a Forma-1-ben. "Pedig én még egyáltalán nem gondolkozom ezen. A szerződésem csak egy évre szól, de ennél tovább szeretnék az F1-ben maradni."

Bár a mezőny legidősebb pilótái közé tartozik, úgy érzi, ez inkább előnyt jelent, mint hátrányt. "Az ember tudja, hogy közelebb jár a pályafutása végéhez, mint az elejéhez, ezért szeretné a lehető legtöbbet kihozni belőle" - vélekedett. "Keményebben hajtunk, és jobban teljesítünk, hiszen már bölcsebbek is vagyunk - ez pedig jobb eredményekhez vezet, így végül úgyis tovább maradunk."

Forrás: AFP

Webber a Ferrarival is tárgyalt, de állítása szerint végül könnyű volt meghozni a döntést, hogy a Red Bullnál marad. Bevallotta, azért is választotta jelenlegi csapatát, mert így nyugodtabban folytathatja a harcot a 2012-es világbajnoki címért.

"A legutóbbi két évben megnyertük az egyéni és a konstruktőri világbajnoki címet, és idén is küzdhetünk érte. Ezt nagyon nehéz figyelmen kívül hagyni" - mondta. "Az is közrejátszott a döntésben, hogy harcban állok a világbajnoki címért. Nehéz lett volna teljes mértékben erre koncentrálnom, ha közben egy másik csapathoz tartottam volna. Ez is egy tényező volt, bár kétségtelen, hogy nem a legfontosabb."