Vágólapra másolva!
Bernie Ecclestone közölte, hogy további öt évre megállapodott a Szingapúri Nagydíjról a szervezőkkel, akik azonban határozottan cáfolták ezt.

A Szingapúri Nagydíj 2008 óta a versenynaptár része, ötéves szerződésük az idei szezon végén jár le. Bár a látványos, éjszakai fényekben megrendezett utcai futam népszerűnek bizonyult a kilátogató szurkolók körében, a szerződéshosszabbítás körül problémák léptek fel. A verseny rendezési díját a szingapúri kormány állja, ők azonban hónapokkal ezelőtt közölték Bernie Ecclestone-nal: csak akkor hajlandóak további öt évre aláírni a megállapodást, ha az eddiginél jóval kisebb összeget kell fizetniük a nagydíjért.

A kormány 2008 óta mintegy 40 millió dollárt fizetett évente a rendezésért, lényegesen többet, mint a többi ázsiai helyszín - a malajziai futam a hírek szerint ennek csupán a felébe kerül. A szingapúriak ezért hónapok óta egyezkednek Ecclestone-nal, még a hét elején is olyan hírek láttak napvilágot, hogy egyelőre nem született megállapodás. A hírekre reagálva azonban az F1 nagyura - aki a Forma-1 részvényeit is a szingapúri tőzsdén szeretné kibocsátani - megnyugtatta a futam jövőjéért aggódókat.

"Minden olyan problémát sikerült tisztáznunk, amely a Szingapúri Nagydíj újabb ötéves szerződésének útjában állt" - nyilatkozta a Today című szingapúri lapnak, majd megerősítette, hogy megállapodtak a verseny szervezőivel. "Örülök, hogy megoldódott a helyzet, hiszen a szingapúri futam jót tett az F1-nek, mint ahogy az éjszakai verseny Szingapúrnak is jót tett."

Ecclestone kijelentésére reagálva azonban a futam rendezői közölték, hogy ez nem felel meg a valóságnak, mert a tárgyalások továbbra is folynak. "A Formula One Administration ajánlata egyelőre nem elég jó ahhoz, hogy elkötelezzük magunkat egy ötéves hosszabbítás mellett" - szögezték le.