Vágólapra másolva!
Új vasárnapi állójeggyel próbál minél több nézőt a Forma-1-es Magyar Nagydíjra csábítani a Hungaroring Sport Zrt. A 9990 forintba kerülő jegyért a látogatók térítésmentesen juthatnak ki a pályára az ország legtávolabbi pontjáról is. A futamon várhatóan feltűnik majd Bruce Willis és Bryan Adams is, és a sör nem lesz drágább 600 forintnál.

Logikus lépésre szánta el magát több állami vállalat annak érdekében, hogy minél több magyar látogasson el az idei Forma-1-es futamra július 29-én. A MÁV Start, a Volánbusz és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) együttműködésével mindenekelőtt a vidéken élőket szeretnék mozgósítani. Egy új, vasárnapra szóló állójeggyel az ország minden pontjáról térítésmentesen utazhatnak el a szurkolók a mogyoródi futamra. A 9990 forintba kerülő jegyből tízezer darabot állítanak ki. (Összehasonlításul, egy vasárnapi állójegy elővételben nyolcvan euróba, mintegy 24 ezer forintba kerül).

Ezért az összegért nemcsak a Forma-1-es hétvége vasárnapi programját nézhetik meg a látogatók, hanem a jegy felmutatásával térítésmentesen vehetik igénybe a MÁV, a Volánbusz és a BKK járatait. Az Árpád hídtól pedig ugyancsak térítésmentesen ülhetnek fel a mogyoródi pályához induló buszra. Az Észak-Magyarországról érkezőknek érdemes Gödöllőnél leszállni a vonatról, mert innen is ingyenes különjárattal közelíthetik meg a pályát.

Ugyancsak kedvezményes állójegyet vehetnek azok, akik pénteken vagy szombaton szeretnének kilátogatni Mogyoródra. Ezek 3000, illetve 4900 forintba kerülnek.

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, a jegyek és a sör drágaságára vonatkozó panaszoknak engedve dolgozták ki a mostani ajánlatot, hozzátéve, hogy a kedvezményes belépő mellett a kerítésen belül is szabályozott árakkal találkozhatnak majd a látogatók. A sörért például legfeljebb 600 forintot kell majd fizetniük.

A celebekre érzékeny közönségre is gondoltak a szervezők, és a Magyar Nagydíjra meghívták az éppen Budapesten filmet forgató Bruce Willist, valamint az aznap a Papp László Sportarénában fellépő Bryan Adamst. A Gold5-ös tribün vendégei ráadásul halmozhatják a vasárnapi programokat, hiszen a jegyük felmutatásával ingyen nézhetik meg a kanadai rockzenész esti koncertjét.

A szervezők azt javasolják, hogy a vidékről érkezők legkésőbb 9-9.30-ra érkezzenek meg Budapestre, hogy a várható erős forgalomban még időben kijussanak a pályára. A jegyeket megvehetik az Ostermann Kft-nél, valamint az IBUSZ-irodákban. Gerstl Péter, az Ostermann Forma 1 Kft. ügyvezető igazgatója az [origo] kérdésére elmondta, a Forma1 Club tagjai az eddigiekhez hasonlóan jogosultak a kedvezményes belépőjegyekre.