Vágólapra másolva!
A Lotus versenyzői mindketten kivették a részüket a rajt utáni kavarodásból. Míg azonban Räikkönen úgy érzi, előrébb is végezhetett volna, Romain Grosjeant megmentette egy ügyes taktikai húzás.

Az év eleje óta erősnek tűnő Lotus ismét jó formát mutatott a Brit Nagydíjon, az ötödik helyet szerző Kimi Räikkönen azonban úgy érzi, ennél előkelőbb helyen is végezhetett volna, ha nem kerül bele a rajt utáni kavarodásba.

"Az első néhány kanyart egész jól vettem, de el kellett kerülnöm az előttem lévő autókat, ráfutottam a belső kerékvetőre, emiatt elvesztettem egy helyet és kiszorultam" - magyarázta a finn, aki mellett Sebastian Vettel és Lewis Hamilton is elment. Később azonban jó tempót diktált, és ha néhány körrel tovább tart a verseny, talán még a szintén gyors Felipe Massát is megelőzhette volna.

"Visszaküzdöttem magam, és az autónk erősnek bizonyult, különösen a keményebb keveréken. Ha jobban kaptam volna el a rajtot, sokkal előkelőbb helyen végezhettem volna, de hát ilyen a versenyzés, és az ember néha nagyobb árat fizet, mint ahogy az első körben gondolná" - tette hozzá.

A tegnapi időmérőn hibázó Romain Grosjean szintén nem tudta elkerülni a rajt utáni lökdösődést. "Sajnos belekeveredtem egy balesetbe a rajt utáni első kanyarban, amikor Lewis mellett voltam a külső íven, egy Force India pedig nekem jött, és eltörte az első szárnyam." - mesélte a francia.

Emiatt kénytelen volt bejönni a bokszba az első körben, a csapat azonban egy ügyes taktikai húzással minimalizálta a kárt: változtattak a taktikán, és ezután két hosszú etapra küldték ki az amúgy is jobbnak bizonyuló keményebb keveréken.

"Keményen harcoltam a körülöttem lévő autókkal, miközben próbáltam óvni a gumikat. A verseny vége felé ez egyre nehezebbé vált, de sikerült megtartanom a hatodik helyemet. Kimi túl messze volt előttem, hogy elkapjam a verseny végére" - tette hozzá.

A csapatfőnök Eric Boullier úgy véli, a bíztató versenytempó mellett mostantól az időmérős teljesítmény javítása lesz a csapat fő célja "Még mindig hiányzik valami, az utolsó alkotóelem, de örülök, hogy ilyen problémával kell szembenéznünk