Vágólapra másolva!
A wokingi istálló csak egy nyolcadik és egy tizedik helyet szerzett hazai versenyén, pedig nem volt semmilyen problémájuk, egyszerűen csak nem volt meg a kellő tempójuk. Martin Whitmarsh csapatfőnök szerint esőben többet is elérhettek volna.

A nyolcadik helyről rajtoló Lewis Hamilton nem tudott javítani rajtpozíciójához képest a Brit Nagydíjon: kemény gumikon hosszú első etapot futott, aminek a végén még a vezetést is megszerezte pár kör erejéig. A második etapjában csak hét kört futott a szemcsésedő lágy gumikon, ezért aztán korán kapta meg az utolsó, kemény szett gumiját, ami el is fogyott a verseny végére. Nagyrészt ennek köszönhető, hogy az utolsó körökben Michael Schumacher a frissebb gumikon könnyedén megelőzte, és elvette tőle a hetedik helyet.

"Ma nagyon-nagyon lassúak voltunk a lassú kanyarokban, Michael jött és megelőzött, nagyon nagy volt a tempója a gyors kanyarokban" - nyilatkozta a versenyző. "Nem érződik túl rossznak az autóm, de ebben az esetben a többieké félelmetesen jó kell, hogy legyen" - tette hozzá.

"Olyan keményen próbálkoztunk, amennyire csak lehetett, de egyszerűen nem volt meg a tempónk ma délután. A gumijaim még az első etapom végén is jók voltak, tartani tudtam a lépést Fernandóval (Alonsóval). Nehéz megérteni, hogy hogyan fordulhatott elő az, hogy a verseny egy pontján még vezettünk, aztán pedig visszaestünk a nyolcadik helyre. Különösen azért, mert az autó egyáltalán nem érződött rossznak. Kitettem a lelkemet is, végig padlógázzal mentem" - nyilatkozta a 2008-as világbajnok.

Ha már dobogós eredménnyel nem is tudott szolgálni a helyszínen szurkoló nagyszámú brit közönségnek, azért tett róla, hogy jól szórakozzanak a leintést követően is. "Kicsit megpörgettem az autómat a rajongók kedvéért a levezető körömben, egyszerűen csak azért, mert köszönetet szerettem volna mondani nekik, amiért kijöttek megnézni minket."

Forrás: McLaren
Forrás: McLaren

Jenson Button és Lewis Hamilton a verseny előtt, mögöttük Michael Schumacher

Jenson Button a 16. helyről kapaszkodott fel a pontszerzők közé, végül a 10. helyen zárta a Brit Nagydíjat. "Jó, hogy pontot szereztem a hazai nagydíjamon, de természetesen nem ez volt a célunk: mi élcsapat vagyunk, de még dolgoznunk kell egy kicsit azon, hogy újra az élről rajtolhassunk. Nem hinném, hogy elkövettünk volna hibákat a mai stratégiánkban, jelenleg egyszerűen nem vagyunk elég gyorsak, ennyi az egész" - folytatta.

"Nemcsak a Red Bullok és a Ferrarik gyorsabbak nálunk, hanem sok autó" - kesergett Button. Nem érződik túl rossznak az autónk, de akkor a többieké meg igazán jó lehet, mert sokkal gyorsabbak nálunk" - folytatta.

"A Sauber gyorsabb nálunk a gyors kanyarokban, a Williams pedig a lassúakban. Trükkös. Sehol sem tűnünk kimagaslóan jónak most, pedig tényleg azt hittük, itt jók leszünk. Ez egy gyors pálya, azt hittük, ez az egyik erősségünk."

Forrás: McLaren
Forrás: McLaren

Jenson Button

Martin Whitmarsh csapatfőnök szerint esőben sokkal jobb eredményeket érhettek volna el. "Nem száraz versenyre számítottunk. Kétségtelen, hogy ha esett volna - ahogy jósolták - a versenyképességünk az ellenfeleinkhez képest jelentősen javult volna" - nyilatkozta.

"Lewis kimagaslóan jó első etapot futott a kemény gumikon, folyamatosan jött föl a verseny első harmadában. Ezt követően, utólag megállapítható, hogy talán több kört kellett volna adnunk neki a lágy gumikkal (csak hét kört futott a második etapjában - a szerk.), mert az utolsó etapjának a legelejétől kezdve egy pillanatig sem volt elégedett a második szett kemény gumival" - folytatta.

"Jenson a 2012-es Brit Nagydíjon végig küszködött egy kicsit, kezdve azzal, hogy a 16. helyről rajtolt. Újra elmondom, ahogy Lewisnál is tettem, hogy ha hamarabb esett volna ezen a délutánon (ahelyett, hogy utána kezdett volna rá, ahogy végül is tette), ahogy tegnap és pénteken is történt, és ahogy az előrejelzések is jósolták mára, kétségtelen, hogy több hellyel tudott volna előrébb jönni, és gyorsabban" - tette hozzá Whitmarsh.