Vágólapra másolva!
Miután az eső elmosta a pénteki edzésnapot, a rendezők arra kérték a nézőket, hogy szombaton inkább ne menjenek ki a pályára. A verseny azért nem marad el.

Példátlan lépésre szánták el magukat a Brit Nagydíj rendezői, amikor arra kérték a szurkolókat, hogy szombaton akkor se menjenek ki a helyszínre, ha érvényes jegyük van.

A kétségbeesett döntést az kényszerítette ki, hogy pénteken 12 óra leforgása alatt 40 mm csapadék esett, ami sártengerré változtatta Silverstone környékét. Emiatt csak az aszfaltozott parkolókat lehetett használni, a többiből visszafordították az autókat, és a bekötőutakon akkora forgalom alakult ki, hogy sokan a második szabadedzés végéig sem értek oda a pályára. Több TV-stáb is a dugóban ragadt, és még a Caterham technikai igazgatója, Mike Gascoyne is hét órán át araszolt, mire Silverstone-ba ért.

A pálya menedzsmentje azt reméli, hogy ha szombaton kevesen lesznek, és az eső nem folytatódik, a füves parkolók állapota is kellően javul ahhoz, hogy vasárnapra használhatóvá váljanak. Ezért arra kérték nézőket, hogy az időmérő napján csak akkor látogassanak ki a pályára, ha azt gyalog vagy a P+R-rendszerrel tudják megközelíteni. Fél 12 körül a BBC Radio Oxford már arról számolt be, hogy az aszfaltozott parkolók megteltek, ezért a későbbiekben érkezőket visszafordítják.

Silverstone ügyvezető igazgatója, Richard Phillips leszögezte, hogy a Brit Nagydíj a 2000-es versenyt idéző káosz ellenére sem marad el, de "fenntartások nélkül" bocsánatot kért a becslések szerint mintegy 30 ezer érintettől. Hozzátette, hogy a történtek azt bizonyítják: a Brit Királyi Autóversenyzői Klub (BRDC) tulajdonában lévő pályának az elmúlt tíz évben elvégzett fejlesztések dacára szüksége lenne külső támogatásra a teljes modernizációhoz.

Forrás: Red Bull

"Ezért keresünk már régóta egy befektetőt..." - mondta. "Az utóbbi tíz évben megtettük, amit tudtunk, és büszke vagyok az eredményeinkre. Ez a maiak miatt sem változott, de most rosszul érzem magam."

Derek Warwick, a BRDC elnöke úgy vélte, nem a szervezők, hanem a szokatlanul csapadékos nyár tehet a problémáról. "Ledöngöltük a földet a parkolókban, van, ahol fémrácsot fektettünk le, vagyis mindent megtettünk az időjárás semlegesítéséért" - jelentette ki. "Ugyanakkor nem szabad elfelejtenünk, hogy ezen a hétvégén sok sporteseményt kellett lefújni a rossz idő miatt. Az M1-es autópályán 50 kilométeres dugó volt, és egysávosra szűkítették, mert elöntötte a víz, vagyis nem csak mi jártunk rosszul."

Silverstone ígéretet tett rá, hogy visszatéríti a jegyek árát azoknak, akik pénteken vagy szombaton az infrastruktúrával kapcsolatos problémák miatt nem jutottak ki a pályára.