Vágólapra másolva!
A Silverstone-ban második helyet szerző Mark Webber nem sajnálkozik az elszalasztott lehetőség miatt, Sebastian Vettelt viszont aggasztják a kiszámíthatatlan körülmények.

Mark Webber alig 5 század másodperccel csúszott le a pole pozícióról a Brit Nagydíj időmérő edzésén, ennek ellenére nem volt csalódott az eredmény láttán. Az ausztrál idén még csak egyszer - Monacóban - indult az első sorból, így az öröme érthető.

"A Q3-ban muszáj mindent egy lapra feltenni. (Fernando) Alonso összerakott egy kört, ami egy hajszállal jobb volt az enyémnél, de semmit sem bántam meg a saját körömmel kapcsolatban. Elégedett vagyok azzal, amit leraktam az asztalra, megérdemeltük az első sort" - fogalmazott. "Nagyon szorosan alakult az edzés, különösen változó körülmények között. Ilyen esetben borzasztóan nehéz vezetni az autókat. Minden egyes etapban 5-6 másodperccel változtak a köridők, rengeteg víz állt a pályán, és állandó volt az aquaplaning."

A csapat másik autóját vezető Sebastian Vettel az előző két futamon megszerezte a pole pozíciót, most azonban csak a 4. helyig jutott, ráadásul úgy érezte, ezúttal nem tudott mindent kihozni a Red Bullból. "Azt hiszem, egy kicsit gyorsabbnak kellett volna lennem, de hát ilyen az élet" - nyilatkozta a német, aki attól tart, hogy a vasárnapi verseny is kiszámíthatatlanul alakul majd.

"Ilyen körülmények között a ma látottakhoz hasonlóan lottóba fordulhat az egész" - tette hozzá. "Kemény napunk lesz. Most is esik, és valószínűleg holnap is ugyanilyen időjárásra számíthatunk. Hosszú verseny vár ránk."

A csapat vezetése a versenyzők mellett a nézőkkel és a versenyirányítással is nagyon elégedett volt. "Először is le a kalappal a látogatók előtt, akik három órán át ültek a borzasztó időben. Helyes döntés volt megszakítani a Q2-t, attól függetlenül, hogy éppen hol álltunk, mivel az aquaplaning túl nagy veszélyt jelentett az autók számára" - nyilatkozta Christian Horner csapatfőnök.