Vágólapra másolva!
A német úgy érzi, a Mercedes tempója szárazon is tűrhető, de az intermediate és esőgumikon még jobb. Rosberg nem érti, miért volt lassú a silverstone-i időmérőn.

A Mercedesnél örülnek Michael Schumacher 3. rajthelyének, de úgy érzik, akár a pole pozíciót is megszerezhette volna, ha nem taktikázzák el magukat a Brit Nagydíj időmérőjének döntőjében.

Míg a versenyzők többsége a Q3 elején azonnal intermediate gumikon ment ki a pályára, és a leintésig ott is maradt, Schumacher először az esőgumikkal próbálkozott. Bár azokon is meglepően gyors volt a határesetnek számító körülmények között, vissza kellett térnie a bokszba az interekért, amelyeken így csupán egy mért kört maradt ideje teljesíteni. Ám annak ellenére csak szűk 3 tizeddel kapott ki a pole-t megszerző Fernando Alonsótól, hogy a vetélytársai autóján már sokkal melegebbek voltak a gumik. Mivel az intereken a többiek is folyamatosan gyorsultak az etapjuk során, Norbert Haug célzott rá, hogy ha marad még néhány köre, Schumacher átvehette volna a vezetést.

"Nem túlzás kijelenteni, hogy Michaelnek ma volt esélye a pole-ra, hiszen ezt az utolsó mért körének második és harmadik szektorában elért részidejei bebizonyították" - mondta a Mercedes sportprogramjának főnöke. "Csakhogy az időmérő végén csupán egyetlen kört teljesíthetett az intereken, s bár az első mérési ponton még 7 tized volt a hátránya, ezt a kör végére kevesebb mint 3 tizedre faragta le."

Forrás: Mercedes
Forrás: Mercedes

Schumacher - aki monacói edzéselsőségével együtt idén már harmadszorra jutott be a legjobb három közé - azonban nem volt csalódott. "A Q2-ben történt megszakítás előtt nem állt túl jól a szénánk, mert a sisakrostélyom teljesen bepárásodott, ezért a köröm elég izgalmas volt!" - magyarázta. "De aztán a Q3-ban minden jól ment. Az intermediate-eken és az esőgumikon is ütőképesek voltunk, úgyhogy örülnénk neki, ha holnap is esne. A 3. helyről jó lesz rajtolni - már alig várom."

Noha Schumacher a délelőtti szabadedzésen, amikor száraz volt a pálya, 1,295 másodperces hátránnyal csak 14. lett, attól sem tart, ha vasárnapra esetleg eláll az eső. "Szerintem a szárazon is tűrhetően mentünk, mert számításba kell venni, hogy mennyi benzin volt az autónkban" - nyilatkozta a Sky Sportsnak. "Esőben viszont biztosan képesek vagyunk az élen küzdeni, legalább a dobogóért, úgyhogy természetesen esőben bízom."

A Mercedest irányító Ross Brawn úgy vélte, "az autónk összességében elfogadhatóan megy az esőben, és a balansz kezelhetőnek tűnik. Biztosra veszem, hogy a holnapi verseny a változékony körülmények között rengeteg lehetőséget fog tartogatni."

Forrás: Mercedes
Forrás: Mercedes

Nico Rosberg ugyanakkor egész nap küszködött, és az időmérőn csak 13. lett, ahonnan Nico Hülkenberg és Kamui Kobajasi büntetése révén a 11. rajtkockába lép előre. "Ma általában véve nem voltam elég gyors, és rá kell jönnünk, hogy miért, hiszen ez meglepetés volt, tegnap ugyanis ehhez hasonló körülmények között jobb volt a tempóm" - mondta. "A holnappal kapcsolatban így is bizakodó vagyok, és már várom a versenyt, mivel idén sokkal hátrébbról rajtolva is hasznos pontokat lehet szerezni."

"Köszönet a szurkolóknak, akik itt voltak ma. Még akkor is nagyszerű hangulatot teremtettek, amikor zuhogott az eső, és sokáig ki sem mentünk a pályára."