Vágólapra másolva!
A Q1-ben kieső Jenson Button ismét a Pirellik felmelegítésével szenvedett, de abban reménykedik, hogy a megspórolt friss szett gumikkal előnybe kerülhet a futamon.

A hazai pályán versenyző Jenson Button már a Q1-ben búcsúzni kényszerült Silverstone-ban, miután csak a 18. helyet sikerült megkaparintania. A McLaren versenyzője ismét nem tudott mit kezdeni a nehezen felmelegíthető Pirellikkel, így nem lepődött meg az eredményen.

"Egyáltalán nem tudtam felmelegíteni az első gumikat. Ezt azonnal éreztem, ahogy kihajtottam a bokszból" - magyarázta a BBC-nek. "Az utolsó szektor valamiért nagyon vizes volt, ami nagy kár, de hát erre nem lehetett számítani."

A brit versenyző abban reménykedik, hogy a kieséssel megspórolt friss gumik miatt holnap előnybe kerülhet a többiekkel szemben. "Az a szerencse, hogy a srácok még két etapot köröznek majd a gumijaikon, és holnap is esni fog. Mindenkire nehéz feladat vár, de az én gumijaim legalább jó állapotban lesznek" - mondta.

Saját magánál egyébként jobban sajnálja a nézőket, akik egész hétvégén zuhogó esőben ülnek a lelátókon. "Szerettem volna sokkal jobb show-t biztosítani szombaton a szurkolóknak, de hát az egész évem erről szól, hogy nem tudom felmelegíteni az első gumikat, így nem is húztam fel magam túlzottan. Tudom, hogy általában jól vezetek esőben."

Button csapattársa, Lewis Hamilton eljutott a Q3-ig, de neki az interek felmelegítésével gyűlt meg a baja, így csak a 8. rajtkockát szerezte meg. "A többiek valószínűleg jobban be tudták kapcsolni a gumijaikat, mert két másodperccel gyorsabbak voltak nálam" - nyilatkozta a Sky Sportsnak. "Márpedig én esőben sem szoktam két másodperccel lemaradni."