Vágólapra másolva!
Bernie Ecclestone a jövőben a nagy múltú csapatokra bízná a technikai szabályok alakítását, kihagyva az FIA-t az egyeztetésből.

A Mercedes elégedetlenkedését leszámítva viszonylag keveset hallani a 2013-ban életbe lépő új Concorde Agreement körül folyó egyezetésekről, ami Bernie Ecclestone elmondása szerint azt mutatja, hogy a csapatok megegyezésre jutottak.

"Teljes az egyetértés" - nyilatkozta a The Daily Mailnek. "Már csak az ügyvédekkel egyeztetünk, olyasmikről, hogy miért ezt vagy azt a szót használtuk. Tipikus jogi dolog, de amúgy minden rendben. A kereskedelmi kérdésekben megegyeztünk."

A sport kereskedelmi jogait kezelő üzletember azt is elmondta, szerinte ideje lenne radikálisan átformálni a szabályalkotás folyamatát. A Nemzetközi Automobil Szövetséget (FIA) irányító Jean Todt és közte feszülő komoly ellentét fényében nem meglepő, hogy az FIA helyett a csapatokra bízná döntést.

"Most azt kell átgondolnunk, hogy hogyan hozzuk meg a technikai szabályokat. Ezt a csapatokra kéne bízni, bár nem az összesre" - vélekedett. "Ők hozzák a pénzt, és nem az FIA. A nagy múltú, hosszútávra tervező istállók kezében lenne a döntés - mint a Ferrari, a McLaren, a Red Bull, a Mercedes, és talán a Williams."