Vágólapra másolva!
Bár Sebastian Vettel továbbra sem tartja indokoltnak a Safety Car beküldését a két héttel ezelőtti Európai Nagydíjon, cáfolja, hogy manipulációt sejt a versenyirányítás döntése mögött.

Sebastian Vettel bő 20 másodperces előnyt vesztett el az Európai Nagydíjon a Safety Car beküldése miatt, ezért a Red Bull vezetése arra gyanakodott, hogy a versenyirányítás nem pusztán biztonsági szempontok alapján hozta meg a döntését. "Vettel túlságosan meglógott, ezért gyorsan összehúzták a mezőnyt" - nyilatkozta akkor a csapat tanácsadójaként dolgozó Helmut Marko, a német versenyző pedig csak annyit tett hozzá, hogy "addig gond nélkül húztunk el a többiektől, ezt mindenki láthatta."

Az FIA nem nézte jó szemmel a gárda hőbörgését, így Vettel kénytelen volt tisztázni a kijelentést. "Én sosem állítottam, hogy szándékosan tették" - szögezte le. "Csak annyit mondtam, hogy szerintem nem lett volna szükség rá. De nem én hozom a döntéseket. Ez a versenyirányítás dolga, ők döntik el, mikor küldik be (a biztonsági autót). Ha szükségesnek ítélik meg, azt mi elfogadjuk."

A Safety Cart egyébként a Heikki Kovalainen és Jean-Eric Vergne ütközése után a pályán maradt törmelék miatt vetették be, bár Vettel szerint még nem volt veszélyes a helyzet. "Nem mondom, hogy a döntés helyes vagy helytelen, de szerintem folytathattuk volna a versenyzést. Nekem azonban kevesebb rálátásom volt a futamra abban a pillanatban, mint a versenyirányításnak."

A Red Bull csalódottságát fokozta, hogy kezdetben úgy tűnt, éppen a Safety Car mögött eltöltött körök miatt melegedett túl a generátor Vettel autójában, a későbbi vizsgálatokból azonban kiderült, nem ez okozta a kiesését.