Vágólapra másolva!
Az elmúlt hetekben erről spekuláltak, a Red Bull szerint azonban a német nem kötelezte el magát, és egyébként sem lenne érdemes csapatot váltania.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint téves az az elmúlt hetekben terjedő feltételezés, amely szerint Sebastian Vettel 2014-től, jelenlegi szerződésének lejárta után már alá is írt a Ferrarihoz, ahol egy dreamteam tagjaként Fernando Alonso csapattársa lesz.

"Beszéltem erről Sebastiannal, aki egyértelművé tette, hogy nem is tárgyalt a Ferrarival, és semmit nem írt alá velük" - szögezte le Horner a Reutersnek. "Persze a pletykákat úgysem lehet megfékezni."

"Szerintem idén már a csapatunk összes tagjáról kiderült, hogy a Ferrarihoz tart, legyen az Adrian (Newey), Mark (Webber) vagy Sebastian, sőt egyszer még rólam is elterjedt, hogy átigazolok."

Horner szerint Vettelnek - akit jóformán pályafutása kezdete óta a Red Bull támogat, s aki a cég utánpótlás-csapatánál, a Toro Rossónál mutatkozott be a Forma-1-ben - nem is fűződik érdeke ahhoz, hogy átmenjen a Ferrarihoz.

"Sebastian nagyon komfortosan érzi magát nálunk, és mi is jól érezzük magunkat vele" - jelentette ki Horner. "Immár tizenkét éve versenyez a Red Bullnál, és szerintem még jó néhány évig nálunk marad. Nem aggódom amiatt, hogy vajon hol lesz 2013-ban, 2014-ben vagy azután."

"Azt sem hiszem, hogy ellenállhatatlan erő húzná a Ferrarihoz" - tette hozzá. "Boldog ott, ahol van, nagyszerű eredményeket ér el, és elsősorban arra összpontosít, hogy még ennél is jobbakat érjen el."

Az elmúlt két világbajnokságot megnyerő Vettel most ismét magabiztosan vezethetné a tabellát, ha legutóbb, Valenciában nem veszíti el a győzelmet egy generátorhiba miatt. Így azonban visszaesett az összetett 4. helyére, és 26 pont lett a hátránya az élen álló Fernando Alonsóhoz képest.