Vágólapra másolva!
A finn nagyszerűen érzi magát jelenlegi csapatánál, és bár nagyobb alakulatok is érdeklődnek iránta, nem biztos, hogy elhagyja a Caterhamet.

Heikki Kovalainen a harmadik szezonját tölti a Caterhamnél, s bár a 2010-ben (Lotus néven) debütáló alakulat még pontot sem tudott szerezni a Forma-1-ben, a finn teljesítményére sokan felfigyeltek. Csapattársainál rendre jobban szerepel, és saját elmondása szerint is megtáltosodott, amióta 2009 végén elhagyta a McLarent, ahol Lewis Hamilton csapattársaként háttérbe került. Teljesítményére a nagyobb istállók közül is többen felfigyeltek, így akár több ajánlat közül is válogathat, miután az idény végén lejár a szerződése.

"Szép jövő áll előttem" - idézi Kovalainent az Autosport. "Remekül érzem magam a paddockban. Sokan tudják, hogy jól teljesítek. Visszanyertem az önbizalmamat, miután a McLarennél töltött éveim alatt egy kicsit veszítettem belőle."

"Fizikailag és mentálisan is nagyszerűen érzem magam. Akárhol vezetek jövőre, tudom, hogy szép jövő vár rám" - jelentette ki, majd hozzátette: egyelőre nem tudja, hol versenyez jövőre, de azt sem zárja ki, hogy a Caterhamnél marad. Ehhez azonban jelentős javuláson kell átesnie a csapatnak. "Még senkivel sem tárgyalunk komolyabban. Túl korai lenne" - vélekedett. "Először meg kell várnunk, milyen irányba halad a Caterham. Még nem beszéltem velük, és ők sem kerestek meg engem, tehát korai lenne ezt feszegetni. Meglátjuk, mennyit fejlődik a csapat a következő futamokon."

A Caterham jelentős előrelépést vár az új aerodinamikai elemektől, melyet a hétvégéi Brit Nagydíjon vetnek be. Már a Valenciában kipróbált alkatrészek is javulást hoztak, Kovalainen a 16. helyet tudta megszerezni az időmérőn. "Tudjuk, hogy jelentős fejlődésre számíthatunk, valószínűleg fél és egy másodperc közötti javulást láthatunk" - mondta a silverstone-i fejlesztésről. "De mielőtt túl sokan beszélnénk róla, várjuk meg, hogyan működik a pályán. A múltban is többször előfordult már, hogy túl sokat vártunk az új elemektől, végül azonban nem szerepeltünk jól. Ezért jobban tesszük, ha kicsit pesszimistábbak és óvatosabbak vagyunk."