Vágólapra másolva!
Úgy véli, a kihagyott szezon jót tesz neki, és erősebben térhet vissza a Forma-1-be. Sébastien Buemi pedig reméli, hogy már idén szerepet kap néhány szabadedzésen.

Adrian Sutil keményen dolgozik azon, hogy mihamarabb visszatérhessen egy Forma-1-es autó volánja mögé. A német 2007 óta állandó tagja volt a mezőnynek, a tavalyi szezon után azonban a Force India nem hosszabbította meg a szerződését. Új munkaadót sem talált a 2012-es idényre, melyhez minden bizonnyal az is hozzájárult, hogy januárban súlyos testi sértés miatt felfüggesztett börtönbüntetést kapott, miután 2011 áprilisában bántalmazta Eric Luxot, a Lotus Renault társtulajdonosát.

Bár ezt az évet ki kellett hagynia, Sutil nem aggódik túlságosan a jövője miatt, hiszen állítása szerint több csapattal is felvette már a kapcsolatot, és csak a megfelelő ajánlatra vár. "Természetesen már idén is szeretnék versenyezni, de egyelőre nyugodtan kell várnom a lehetőségre" - nyilatkozta a Grand-Prix Actual című spanyol honlapnak. A Blick szerint Sutil jövőre Kamui Kobajasit válthatja a Saubernél, ő azonban egyelőre nem nevezett meg istállókat.

"Kapcsolatba léptünk és tárgyalunk néhány csapattal, a visszatérésre koncentrálok. Remélem, lesz helyem a mezőnyben" - mondta, majd hozzátette, a tesztpilótai állás "nem érdekelte", pedig tartalékversenyzőként lett volna lehetősége idén is az F1-ben maradni. Úgy véli, a kihagyás nem fog negatívan hatni a pályafutására, sőt még jobb versenyzővé is teheti őt.

"Ha visszatérek, úgy fogom gondolni, hogy ez a szünet jót tett nekem, és nagyon fontos szerepet játszott a második karrieremben" - jelentette ki. "Természetesen most is szeretnék versenyezni, de néha okosan kell gondolkoznunk, és tanulnunk kell az adott helyzetből. Biztos vagyok benne, hogy erősebben fogok visszatérni."

Sutilhoz hasonlóan szeretne visszatérni a mezőnybe Sébastien Buemi is, akit tavaly év végén menesztett a Toro Rosso. Ő továbbra is a Red Bull alkalmazottja maradt, a szimulátort teszteli, promóciós eseményeken vesz részt, és az egyirányú aerodinamikai teszteken is autóba ülhet. Ám komolyabb feladatokra vágyik, a versenyhétvégéken is szeretne pályára hajtani.

"Nem tudom, hogy a Toro Rossóval vagy a Red Bull-lal lenne-e rá lehetőségem, de remélem, hamarosan részt vehetek az egyik péntek délelőtti szabadedzésen" - mondta az Italiaracingnek. "Kemény volt számomra a tél, miután távoznom kellett a Toro Rossótól" - folytatta. "De az a lényeg, hogy nem hagytam el a Red Bull családot."

"Remélem, visszatérhetek az F1 mezőnyébe, ezen dolgozom most. Nem tudom, hogy ez a Red Bull-lal sikerülhet-e, szerintem (Mark) Webber végül maradhat majd a csapatnál. De máshonnan is kaphatok lehetőséget" - bizakodott.