Vágólapra másolva!
A német versenyző leszögezte, hiába gondolják többen, hogy nem jön ki rendesen a csapattársával, kettejük munkakapcsolata valójában harmonikus és kölcsönösen hasznos, még ha nem is a legjobb barátok.

A Red Bull azt hangoztatja, hogy egyformán kezeli mindkét versenyzőjét, Mark Webbert és Sebastian Vettelt, bár többször felmerült a gyanú az utóbbi évek során, hogy a gyakorlatban ez nincs így. Egyes sejtések szerint a kétszeres világbajnok Vettel, akit pályafutása kezdete óta támogat az energiaital-gyártó cég, kedvezőbb bánásmódban részesül.

A két pilóta 2010-es isztambuli ütközése után például egyből őt védte meg a csapat tanácsadója, Helmut Marko, Silverstone-ban pedig Webber autójától átszerelték az övére a legfrissebb fejlesztésű első légterelőt, miután a sajátja megsérült az utolsó edzésen. Vettel ugyanakkor hangsúlyozta, alaptalanok azok a vélemények, melyek viszályt feltételeznek a csapaton belül.

"Értem, hogy az emberek miért gondolják úgy, hogy feszültség van köztem és Mark között. Való igaz, hogy nem vagyunk a legjobb barátok, de nekem nincs problémám vele, és neki sincs velem" - idézte őt az Autosport. "Közösen dolgozunk, mindketten egy irányba húzzuk a csapatot. Hasonló elképzelésünk van az autóról, a beállítások tekintetében nem ellentétes utat követünk" - tette hozzá. "Szerintem ez segít bennünket, és eddig remekül működött."

A Red Bullt 2007 óta szolgáló Webberrel rendszeresen csak egy évre hosszabbít szerződést a csapat, így most sem tudni még, hogy ki lesz Vettel csapattársa jövőre. A német versenyző elmondta, ez tőle egyáltalán nem függ. "Ez Christian (Horner, csapatfőnök) és a csapat döntése, nem az enyém. Mondhatok, amit akarok, de nem tudom, hogy figyelembe vennék-e" - közölte.

Webbert az utóbbi időben - sok más pilótához hasonlóan - a Ferrarival hozták összefüggésbe, ahol Felipe Massa helyét foglalhatná el.

Forrás: Red Bull